© Rudy Carlier

Contact improvisation immersion: a new dialogue

Start do 9 mei '24
14:30 - 16:30

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 33
Alle tarieven

Waar Danspunt
Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Engels

Ady Elzam en Mileen Borgonjon ontmoeten elkaar opnieuw in de contactimprovisatiestudio, na twee jaar van andere, nieuwe hoofdstukken. Ze werkten vele seizoenen samen als co-teachers tijdens wekelijkse cursussen in Gent, wat hun danspraktijk enorm verrijkte. Tijd voor een nieuwe dialoog.

Mileen voelt zich als danser en performer thuis in improvisatie performance. CI is voor haar een passie en een bron van inspiratie voor bewegingsonderzoek. Het is een platform om te reflecteren over de grootse improvisatie die we het leven noemen. Ze houdt ervan om samen op een dynamische en speelse manier bewegingsprincipes te onderzoeken. Al doende bereiken we de diepere poëtische lagen in onszelf.

Mileens eigen traject als beweger, danser en performer leidde haar langs verschillende masters in ‘instant composition’, en langs inspirerende bewegings- en somatische methodes waaronder Thai yoga massage, Gaga, Ido Portal Method, Playfight en andere.

Wie Ady kent, weet dat sessies met hem overlopen van plezier en spel. Tegelijkertijd wordt er geflirt met de grenzen van het gekende en het comfortabele. De magic formula van leren: spelen én net iets verder gaan dat wat we al kennen.

Ady is van nature leergierig en nieuwsgierig. Hij houdt van nieuwe uitdagingen en gaat diep in wat hij doet. Zijn danspad bracht naast masters, boeiende samenwerkingen met verschillende andere dansers. Zijn danspraktijk op dit moment integreerde diepgaand de Ilan Lev Method. Veel van zijn werk en zijn levensvisie en -houding put uit de rijkdom van deze methode.

Deze workshop maakt deel uit van een vierdaagse onderdompeling in contactimpro. Van maandag 9 t.e.m. donderdag 12 mei zullen verschillende begeleiders hun ervaringen en inspiratie rond CI delen. In de voormiddagen ligt de focus op het onderzoeken van beweging vanuit verschillende hoeken. In de namiddag zullen twee docenten co-teachen. In die co-teaching ontmoeten ze elkaar, elk met hun eigen aanpak, met het oog op het creëren van een omgeving waarin onze visie op CI geopend en verbreed kan worden. Of CI nu nieuw voor je is of helemaal niet, in deze reeks is er voor elk wat wils! Vrijdag na de namiddagsessie en voor de avond JAM maken we ruimte om samen te zitten en vragen of reflecties over CI te delen met elkaar.

Praktisch

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen, zonder harde of metalen onderdelen. Breng een flesje water mee voor tussendoor en een paar zachte knielappen.
Deze workshop wordt in het Engels gegeven.

De workshop maakt deel uit van een vierdaagse onderdompeling in contactimprovisatie van 9 tot 12 mei. Op die dagen staan verschillende workshops, een conversatietafel en een dansjam gepland. Welkom op één of meerdere onderdelen van het programma!

Voorkennis

Niveau X: deze workshop is toegankelijk en inspirerend ongeacht eerdere ervaring met contact improvisatie

Sessies

 • do 9 mei '24
  14:30 - 16:30
  Danspunt - Studio 1
 • vr 10 mei '24
  14:30 - 16:30
  Danspunt - Studio 1

Locatie(s)

 • Danspunt Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
  9000 GENT Toon op kaart

  WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Prijs

 • Plustarief
  € 36 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 33 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 26 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 7 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Ady Elzam

Ady Elzam (BE/IL) is danser, performer, docent en choreograaf. Hij volgde een uitgebreide opleiding…
Meer over Ady Elzam

Mileen Borgonjon

Mileen coördineert het dansprogramma voor WISPER in Gent en Antwerpen. Ze is danser, performer en…
Meer over Mileen Borgonjon