© WISPER

Contact improvisation immersion: poëtic anatomy

Start do 9 mei '24
10:00 - 13:00

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 49
Alle tarieven

Waar Modest
Dok Noord 7/106d
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands/Engels

De sessies met Siri zijn zowel poëtisch als fysiek technisch. Gevoed door Siri’s beeldende, metaforische taal, activeren we tijdens deze workshop een bijzonder zintuig, onze inner vision. Vertrekkende vanuit dat wat simpel en schijnbaar gekend is, en doorheen het onderzoekend ervaren van onze anatomie, treden we binnen in de lagen en universa van ons bewegend lichaam. Onze ogen, handen, wervels.. krijgen een eigen taal. Een taal die ons subtiel onze eigen kleine dans doet vinden en ons rechtstreeks naar de kern van een stevige onderbouwde techniek loodst. Dompel je analytische geest in een warm bad en laat je 'creatieve mind' volop bubbelen.

Deze workshop maakt deel uit van een vierdaagse onderdompeling in contactimprovisatie. Van 9 tot 12 mei delen verschillende docenten hun ervaringen en inspiratie op vlak van contactimpro.

In de ochtenden focussen we op bewegingsonderzoek vanuit heel verschillende invalshoeken. In de namiddagen geven er steeds twee docenten samen les. Ze wisselen hun bewegingstaal en benaderingen samen uit met elkaar en de groep. Ze creëren een omgeving waar je je begrip, inspiratie en praktijk van contactimpro verruimt.

Of je nu een beginnende of ervaren contactimprodanser bent, in deze sessies kan iedereen op een toegankelijke manier aan de slag en krijg je sowieso veel inspiratie mee. Op vrijdag, na de namiddagsessie en voor de avondjam maken we de tijd om samen te zitten, vragen te stellen en te reflecteren over contactimpro gerelateerde topics.

Praktisch

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen, zonder harde of metalen onderdelen. Breng een flesje water mee voor tussendoor en een paar zachte knielappen. We dansen op blote voeten.

Deze workshop maakt deel uit van een vierdaagse onderdompeling in contactimprovisatie van 9 tot 12 mei. Op die dagen staan verschillende workshops, een conversatietafel en een dansjam gepland. Welkom op één of meerdere onderdelen van het programma!

Voorkennis

Niveau X: ben je nieuw of ben je gekend met contactimprovisatie, tijdens deze workshop doe je sowieso nieuwe inspiratie op en betreed je onontgonnen terrein. Enige bewegingstraining of danservaring is aangewezen.

Sessies

 • do 9 mei '24
  10:00 - 13:00
  Modest - dansstudio
 • vr 10 mei '24
  10:00 - 13:00
  Modest - dansstudio

Locatie(s)

Prijs

 • Plustarief
  € 54 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 49 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 39 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 10 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Siri Clinckspoor

Siri Clinckspoor is danser, dansdocent en gecertificeerd pilates trainer. Ze werkte en danste mee…
Meer over Siri Clinckspoor