Over ons

Achter WISPER zit een gedreven team met een klare én kritische kijk op kunsteducatie. Hieronder lees je meer over wat we doen, maar ook waar we onze drive halen en welke methodiek de hoeksteen van onze werking vormt.

Theater 3

WISPER organiseert artistieke cursussen dans, theater, muziek, fotografie, beeldende kunsten en literatuur voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Je kan steeds kiezen voor cursussen op je eigen niveau, van absolute beginner tot eigenzinnig gevorderde amateurkunstenaar. Daarnaast stampen we ook voortdurend projecten en samenwerkingen uit de grond.

Meer over onze cursussen
CTA beeld

WISPER gebruikt een eigen kunsteducatieve werkmethode. De actieve benadering staat centraal: de cursussen zijn opgebouwd uit doe-opdrachten. Daarbij zetten we bewust in op de groepsdynamiek die je als individu kan benutten in een creatief proces.

Onze lessen kunnen gericht zijn op productie (zelf kunst maken). Via zijwegen worden ook receptie (kunst beleven) en reflectie (nadenken over kunst) in het leertraject van elke cursus geïntegreerd.

Meer over onze methodiek
theater blinddoek

WISPER ziet kunsteducatie als een opdracht naar mensen én naar de samenleving. We zijn ervan overtuigd dat cultuur op verschillende manieren zin geeft aan een mensenleven en het fundament van een samenleving vormt.

Daarbij geloven we niet alleen in de maatschappelijke kracht van kunsteducatie maar ook in de kracht van een diverse maatschappij.

Meer over onze visie en waarden
Fotografie 3

Naast onze vaste medewerkers zit er ook een straffe ploeg gastdocenten en vrijwilligers achter onze werking.

Meer over team WISPER