© Rudy Carlier

Contact improvisation immersion: pathways of movement

Start do 9 mei '24
10:00 - 13:00

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 49
Alle tarieven

Waar Danspunt
Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Engels

In deze workshop ervaren we hoe bewegingen doorheen ons lichaam passeren. Meer nog, we gaan ermee spelen. We ervaren bewegingen die we zelf genereren, van beneden naar boven, van 1 lichaamsdeel naar een ander, van binnenuit naar buiten toe. En we ervaren bewegingen die van buitenaf starten, impulsen die ontstaan door het contact met een ander bewegend lichaam.

Wat zijn de bewegingsroutes doorheen onze lichamen? Hoe kunnen we routes openen? Hoe kunnen we bewegingspatronen van ons lichaam herinneringen? Hoe breiden we onze mogelijkheden uit? Hun kunnen we meerdere lichaamsdelen integreren in onze bewegingsparty? En bij dit alles: wat als er ook een andere persoon in het spel is? Als we in contact staan met een ander bewegend lichaam, gewicht delend, voortbewegend door de studio?

Laten we het spel aangaan, uitproberen, vragen stellen en beantwoorden doorheen onze beweging zelf.

Wie Ady kent, weet dat de sessies zullen overlopen van plezier en spel, dat de grenzen van het gekende en het comfortabele zullen worden afgetast. Wees welkom om dit feestelijke onderzoek te vervoegen. In zijn praktijk en sessies put Ady uit de Ilan Lev Methode.

Deze workshop maakt deel uit van een vierdaagse onderdompeling in contactimpro. Van maandag 9 tot en met donderdag 12 mei zullen verschillende begeleiders hun ervaringen en inspiratie rond CI delen. In de voormiddagen ligt de focus op het onderzoeken van beweging vanuit verschillende hoeken. In de namiddag zullen twee docenten co-teachen. In die co-teaching ontmoeten ze elkaar, elk met hun eigen aanpak, met het oog op het creëren van een omgeving waarin onze visie op CI geopend en verbreed kan worden. Of CI nu nieuw voor je is of helemaal niet, in deze reeks is er voor elk wat wils!

Vrijdag na de namiddagsessie en voor de avond JAM maken we ruimte om samen te zitten en vragen of reflecties over CI te delen met elkaar.

Praktisch

Deze cursus wordt in het Engels gegeven. Breng een flesje water mee voor tussendoor en een paar zachte knielappen.

De workshop maakt deel uit van een vierdaagse onderdompeling in contactimprovisatie van 9 tot 12 mei. Op die dagen staan verschillende workshops, een conversatietafel en een dansjam gepland. Welkom op één of meerdere onderdelen van het programma!

Voorkennis

Niveau 2: voor deelnemers met (basis)ervaring in contactimpro.

Sessies

 • do 9 mei '24
  10:00 - 13:00
  Danspunt - Studio 1
 • vr 10 mei '24
  10:00 - 13:00
  Danspunt - Studio 1

Locatie(s)

 • Danspunt Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
  9000 GENT Toon op kaart

  WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Prijs

 • Plustarief
  € 54 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 49 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 39 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 10 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Ady Elzam

Ady Elzam (BE/IL) is danser, performer, docent en choreograaf. Hij volgde een uitgebreide opleiding…
Meer over Ady Elzam