© Rudy Carlier

Contact improvisation immersion: gravity and breathing

Start za 11 mei '24
10:00 - 13:00

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 49
Alle tarieven

Waar Modest
Dok Noord 7/106d
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Engels

Contactimprovisatie (CI) is een geweldige tool om te leren met en vanuit je lichaam. CI is leren om waar te nemen, te voelen, je gewaar te worden van je fysiologie, de kracht en de werking van je lichaam. In deze cursus gebruikt docente Stéphanie de principes van CI als uitgangspunt. We volgen tijdens onze dansen de route van wat onze aandacht en interesse trekt. We trainen onze manier van beslissingen maken en proberen verschillende lagen van waarneming uit.

Een fascinatie van Stéphanie is momenteel de corelatie tussen zwaartekracht en ademhaling.

Hoe kan onze benadering van die twee fundamentele parameters ons dansen beïnvloeden en zelfs transformeren? Hoe kan dit de essentie van onze improvisatie veranderen of inspiratie bieden voor interactie met danspartners? Zwaartekracht en ademhaling zijn belangrijke sleutels tijdens het delen van ruimte en tijd met een groep dansers, waarbij dansimprovisaties een dialoog worden met de grond onder onze voeten en de ruimte tussen, in en buiten ons.

Deze workshop experimenteert vanuit deze topics, via eenvoudige insteken die telkens opnieuw leiden tot rijke improvisaties.

Stéphanie is een danser, improvisor en choreograaf met een brede ervaring op het vlak van impro performance. Ze werkt vaak samen met andere impro kunstenaars (muzikanten, dansers, dichters,…) met wie ze ook al eens graag ruimtes buiten het theater gaat verkennen. In haar sessies CI vertrekt ze vanuit ‘mede-leven’, ‘mede-voelen’ met de mens in al zijn/haar/hun rijke diversiteit. Ze haalt de mosterd bij The Tuning Scores van Lisa Nelson: haar benadering nodigt ons uit tot waarneming en openheid. Via eenvoudige maar fundamentele oefeningen en uitnodigingen haalt Stéphanie de kernprincipes van CI binnen in de sessies. Inspirerend voor zowel nieuwe als ervaren CI-dansers.

Deze workshop maakt deel uit van een vierdaagse onderdompeling in contactimpro. Van maandag 9 tot en met donderdag 12 mei zullen verschillende begeleiders hun ervaringen en inspiratie rond CI delen. In de voormiddagen ligt de focus op het onderzoeken van beweging vanuit verschillende hoeken. In de namiddag zullen twee docenten co-teachen. In die co-teaching ontmoeten ze elkaar, elk met hun eigen aanpak, met het oog op het creëren van een omgeving waarin onze visie op CI geopend en verbreed kan worden. Of CI nu nieuw voor je is of helemaal niet, in deze reeks is er voor elk wat wils!

Vrijdag na de namiddagsessie en voor de avond JAM maken we ruimte om samen te zitten en vragen of reflecties over CI te delen met elkaar.

Praktisch

Deze workshop wordt in het Engels gegeven. Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen, zonder harde of metalen onderdelen. Breng een flesje water mee voor tussendoor en een paar zachte knielappen.

De workshop maakt deel uit van een vierdaagse onderdompeling in contactimprovisatie van 9 tot 12 mei. Op die dagen staan verschillende workshops, een conversatietafel en een dansjam gepland. Welkom op één of meerdere onderdelen van het programma!

Voorkennis

Niveau X: deze workshop is toegankelijk en inspirerend ongeacht eerdere ervaring met contactimpro.

Sessies

 • za 11 mei '24
  10:00 - 13:00
  Modest - dansstudio
 • zo 12 mei '24
  10:00 - 13:00
  Modest - dansstudio

Locatie(s)

Prijs

 • Plustarief
  € 54 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 49 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 39 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 10 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Stéphanie Auberville

Stéphanie Auberville is danseres, choreografe en improvisator. Sinds het begin van de jaren 90…
Meer over Stéphanie Auberville