MEER DAN CURSUSSEN

WISPER is meer dan een cursusaanbod. Regelmatig stampen we ook samenwerkingen en projecten uit de grond. Daarmee willen we gretig inspelen op wat er gebeurt in de steden waarin we werken, op het brede en diverse publiek dat we willen bereiken, op wilde ideeën en onstuimige plannen ...

Promobeeld met logo

DAG VAN DE DANS

Op zaterdag 27 april 2024 organiseren WISPER, laGeste, STAM, Platform-K en DEVLOER samen een Gents programma tijdens de Dag van de Dans, met toonmomenten en nadien een dance jam met live muziek en MixibiliPARty. Toegang is helemaal gratis!

Bekijk het programma
Open Call

OPEN CALLS

Jams, coachingstrajecten, open mics, residenties ... Artistiek bezig zijn kan nog op duizend andere manieren naast onze reguliere workshops en lessenreeksen. Daarom programmeren we elk seizoen ook een paar speciallekes!

Naar alle OPEN CALLS
Letters gegumd website

PRESENTATIEDAGEN

Drie kunstenfestivals in het voorjaar waarmee we in mei-juni het cursusseizoen afsluiten. Op het programma staan theater- en dansvoorstellingen, concerten, expo's, voorleesmomenten ... Allemaal met werk van Wisperlingen. Vaak zijn er ook interactieve installaties of parcours met inspirerende opdrachten!

Meer info over onze presentatiedagen
Docentenfest Amrit

DOCENTENFEST

Om de twee jaar organiseren wij een weekend waarop we kunstdocenten samenbrengen, inspireren, verbinden. Een weekend waarop we je zuurstof en brandstof willen geven, als docent én als kunstenaar. En waarop we samen een dikke spot zetten op de schoonheid van ons vak: de lerende mens alle mogelijkheden geven.

Meer over het Docentenfest
Buurtkoor

BUURTKOOR / BUURTBAND

Zin om samen te zingen of muziek te maken met je buren uit de wijk in Gent of Leuven? In het buurtkoor en de buurtband is iedereen welkom! Je hebt geen ervaring nodig, enkel veel enthousiasme. We gaan voor een multicultureel repertoire met liedjes in verschillende stijlen. Je mag ook zelf een lied meebrengen als je dat wil. En het is gratis!

Meedoen?
Maskers expo De Factor Y

DE FACTORY

Het (sociaal-artistiek) beeldatelier De FactorY in Leuven verwelkomt kunstenaars die om uiteenlopende redenen een aansluiting missen met het aanbod binnen het reguliere kunstencircuit. Vaak – maar niet noodzakelijk – is dit omwille van een sociale en/of psychische kwetsbaarheid.

Meer lezen over De FactorY