Mileen Borgonjon

Mileen coördineert het dansprogramma voor WISPER in Gent en Antwerpen. Ze is danser, performer en dansdocent, vooral thuis op het gebied van instant performance en gepassioneerd door contactimprovisatie. Enkele jaren na haar master in sociaal werk en pedagogiek studeerde ze in 2011 af aan TIP, school voor dans, improvisatie en performance in Freiburg (DE). Ze rondde een opleiding kunsteducatie af en verdiept zich sindsdien internationaal in het lesgeven en performen. Mileen is één van de drijvende krachten achter de contactimprovisatie community in Gent (sinds 2013).

Als danser en performer werkt Mileen graag samen met kunstenaars uit andere media, op zoek naar gemeenschappelijke of nieuwe artistieke talen. Instant compositie en contactimprovisatie zijn een thuis, een passie, een bron van inspiratie én een platform om te reflecteren over de grootste improvisatie die we 'het leven' noemen.

Ze werkt(e) samen met verschillende choreografen en kunstenaars (Bettina Inés Truffat, Bettina Helmrich, Danstheatergezelschap BETWEENLINES (CH), OFFSPACE kompanie (DE), KUNSTNACHT E-Werk Freiburg, Improvisation Xchange Berlin, Living Art Base Catalunya, Nehna wel Amar wel Jiran festival Lebanon, BOMfestival Gent, Hetki festival Helsinki, Ri.ves (FR), …). Mileen was in de afgelopen jaren betrokken bij verschillende podium- en filmprojecten van de Belgische artistieke samenwerking POST.TRAUM.Collective.

Mileen is eerst en vooral een gepassioneerd docent. Ze vindt het belangrijk een context te creëren waarin mensen kunnen groeien in (lichaams)bewustzijn. Ze houdt van een diepgaande en tegelijk speelse benadering waar mensen kunnen 'inpluggen' in hun bewegingspotentieel en gelaagde fysieke, poëtische en artistieke expressie. Haar eigen traject als beweger, danser en performer leidde haar langs verschillende masters in ‘instant composition’, en langs inspirerende bewegings- en somatische methodes waaronder Thai yoga massage, Breathwork, Gaga, Ido Portal Method en Playfight.

Cursussen