© Dimitri Nasser

Contact improvisation immersion: my perception, our perception

Start za 11 mei '24
14:30 - 16:30

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 33
Alle tarieven

Waar Danspunt
Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Engels

Tijdens deze twee namiddagen ontmoeten docenten Siri Clinckspoor en Stéphanie Auberville elkaar op de vloer en creëren samen.

Siri houdt ervan om in de verschillende dimensies van het lichaam te duiken via ervaringsgerichte anatomie. Gebruik makend van metaforen worden de verschillend lagen van onszelf als bewegende wezens verkend. Met haar achtergrond in hedendaagse dans, authentic movement, contactimprovisatie, danstherapie, en Pilates, en geïnspireerd door practices als Qi Gong en Ido Portal Method combineert Siri het concrete met het ongrijpbare in een ontdekkingstocht naar onze bronnen van creatie.

Stéphanie is een danser, improvisor en choreograaf met een brede ervaring op het vlak van impro performance. Ze werkt vaak samen met andere impro kunstenaars (muzikanten, dansers, dichters,…) met wie ze ook al eens graag ruimtes buiten het theater gaat verkennen. In haar sessies CI vertrekt ze vanuit ‘mede-leven’, ‘mede-voelen’ met de mens in al zijn/haar/hun rijke diversiteit. Ze haalt de mosterd bij The Tuning Scores van Lisa Nelson: haar benadering nodigt ons uit tot waarneming en openheid. Via eenvoudige maar fundamentele oefeningen en uitnodigingen haalt Stéphanie de kernprincipes van CI binnen in de sessies. Inspirerend voor zowel nieuwe als ervaren CI-dansers.

Deze workshop maakt deel uit van een vierdaagse onderdompeling in contactimpro. Van maandag 9 tot en met donderdag 12 mei zullen verschillende begeleiders hun ervaringen en inspiratie rond CI delen. In de voormiddagen ligt de focus op het onderzoeken van beweging vanuit verschillende hoeken. In de namiddag zullen twee docenten co-teachen. In die co-teaching ontmoeten ze elkaar, elk met hun eigen aanpak, met het oog op het creëren van een omgeving waarin onze visie op CI geopend en verbreed kan worden. Of CI nu nieuw voor je is of helemaal niet, in deze reeks is er voor elk wat wils!

Vrijdag na de namiddagsessie en voor de avond JAM maken we ruimte om samen te zitten en vragen of reflecties over CI te delen met elkaar.

Praktisch

Deze workshop wordt in het Engels gegeven. Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen, zonder harde of metalen onderdelen. Breng een flesje water mee voor tussendoor en een paar zachte knielappen.

De workshop maakt deel uit van een vierdaagse onderdompeling in contactimprovisatie van 9 tot 12 mei. Op die dagen staan verschillende workshops, een conversatietafel en een dansjam gepland. Welkom op één of meerdere onderdelen van het programma!

Voorkennis

Niveau X: deze workshop is toegankelijk en inspirerend ongeacht eerdere ervaring met contactimprovisatie

Sessies

 • za 11 mei '24
  14:30 - 16:30
  Danspunt - Studio 1
 • zo 12 mei '24
  14:30 - 16:30
  Danspunt - Studio 1

Locatie(s)

 • Danspunt Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
  9000 GENT Toon op kaart

  WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Prijs

 • Plustarief
  € 36 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 33 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 26 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 7 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Stéphanie Auberville

Stéphanie Auberville is danseres, choreografe en improvisator. Sinds het begin van de jaren 90…
Meer over Stéphanie Auberville

Siri Clinckspoor

Siri Clinckspoor is danser, dansdocent en gecertificeerd pilates trainer. Ze werkte en danste mee…
Meer over Siri Clinckspoor