© Gillis Sacré

Hedendaagse dans: improvisatietraining (niveau 2)

Start wo 3 juli '24
19:00 - 21:30

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 42
Alle tarieven

Waar Danspunt
Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands/Engels

We betreden de ruimte van instant compositie en improvisatie. In die ruimte kunnen we niet voorbijgaan aan het gegeven 'verbinding'. Hoe zijn tijd en een gevoel van ruimte met elkaar verbonden? Wat heeft mijn beweging of dans daarmee te maken? Welke keuzes heb ik in de verbinding met een andere danser? Hoe beïnvloeden we elkaar?

We openen en trainen zowel ons bewegingsvocabularium als onze waarneming. We scherpen onze zintuigen en ons instinct aan. We worden ons meer bewust van de ruimte en haar ordening, van tijd en dynamiek, van hoe deze twee verbonden zijn met elkaar en ook van onze eigen plek daarbinnen:

“The action of improvising produces coincidences, and to take responsibility for them, without any apology, is part of the compositional process.” - Julyen Hamilton

We luisteren, op verschillende manieren. Naar onszelf, onze mededanser en het geheel van onze compositie. We kijken naar hoe we keuzes maken. Keuzes gebaseerd op het punt waar verstand en instinct samenkomen.

We ondervinden individueel en in groep(jes) hoe we ons verhouden tegenover thema’s als ‘de poëzie van mijn beweging’, timing, begin en einde. We zien hoe de gebeurtenissen rondom ons onze dans beïnvloeden. En hoe onze dans en onze keuzes echoën tot ver buiten ons.

Praktisch

Breng een flesje water mee voor tussendoor.

Drankje voor of na je cursus? Bijkomen, bijpraten? Tijdens de Gentse zomerweek is de WISPER-bar open op dinsdag 2 juli, woensdag 3 juli en donderdag 4 juli van 17u tot 22u!

Voorkennis

Niveau 2: je hebt basiservaring in hedendaagse dans, improvisatie en/of compositie.

Sessies

 • wo 3 juli '24
  19:00 - 21:30
  Danspunt - Studio 1
 • do 4 juli '24
  19:00 - 21:30
  Danspunt - Studio 1

Locatie(s)

 • Danspunt Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
  9000 GENT Toon op kaart

  WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Prijs

 • Plustarief
  € 46 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 42 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 34 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 8 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Mileen Borgonjon

Mileen coördineert het dansprogramma voor WISPER in Gent en Antwerpen. Ze is danser, performer en…
Meer over Mileen Borgonjon