© WISPER

Contact improvisation: touching the edge of 360°

Start za 29 juni '24
14:00 - 18:30

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 75
Alle tarieven

Waar Danspunt
Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Engels

Contactimprovisatie (CI) vindt haar roots in het begin van de jaren zeventig. Het is een rijke wereld, een speelveld, een laboratorium, een poëtisch universum. Het fysieke basisprincipe is spelen vanuit ons bewegingsinstinct, onze bewegingsmogelijkheden openen terwijl we contact en gewicht delen met een of meerdere partner(s).

Ongeacht hoe klein, subtiel, zacht of groot acrobatisch de bewegingen ook zijn, het draait allemaal om luisteren, beschikbaar zijn en (re)ageren. In tegenstelling tot andere partnerdansen blijven we niet alleen verticaal. We bewegen samen door de ruimteniveaus, richtingen, upside down en all around, van en naar de vloer. Ondersteunen en gesteund worden, dragen en gedragen worden. Geen vaste passen, maar bewegingsprincipes en diep actief luisteren, aanwezig zijn. Voordat we het weten, bewonen we onze unieke dans in dat moment.

Tijdens deze workshop willen we ons vermogen aanspreken om veilig te zijn als we de 360° rondom verkennen, vallend, alleen en samen. We exploreren tools en bewegingspatronen waarmee we ons steeds comfortabeler kunnen voelen in een bewegende wereld die niet verticaal is.

Docenten Manuela en Mileen leerden elkaar kennen in 2022 op de dansvloer van een contactimprovisatie festival in Turkije. Een dansklik die bleef hangen en nazinderen. In januari 2024 gaven ze voor het eerst samen les. Met veel goesting en inspiratie zetten ze hun samenwerking verder en delen ze hun dans-spark met jullie.

Praktisch

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. We dansen op blote voeten. Neem een paar zachte knielappen mee en een flesje water voor tussendoor.

Drankje voor of na je cursus? Bijkomen, bijpraten? Tijdens de Gentse zomerweek is de WISPER-bar open op dinsdag 2 juli, woensdag 3 juli en donderdag 4 juli van 17u tot 22u!

Voorkennis

Niveau X: deze workshop is toegankelijk en boeiend voor mensen met en zonder eerdere ervaring in CI

Sessies

 • za 29 juni '24
  14:00 - 18:30
  Danspunt - Studio 1
 • zo 30 juni '24
  14:00 - 18:30
  Danspunt - Studio 1

Locatie(s)

 • Danspunt Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
  9000 GENT Toon op kaart

  WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Prijs

 • Plustarief
  € 83 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 75 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 60 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 15 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Mileen Borgonjon

Mileen coördineert het dansprogramma voor WISPER in Gent en Antwerpen. Ze is danser, performer en…
Meer over Mileen Borgonjon

Manuela Sarcone

Manuela voltooide haar studie hedendaagse dans aan de London Contemporary Dance School vooraleer ze…
Meer over Manuela Sarcone