© Bart Heleven

Van blik naar beeld: anders kijken voor schilders en tekenaars

Start wo 3 juli '24
10:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 42
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

De manier waarop je als tekenaar, schilder, illustrator ... naar de wereld rondom je kijkt, daar begint veel (en misschien wel alles) mee. Tijdens deze outdoor zomerworkshop trekken we de straat op! Onderweg word je uitgedaagd om op andere manieren te kijken en ontdek je tal van nieuwe ingangen om tot een boeiend beeld te komen.

Prikkelende opdrachten stellen je blik (en al je andere zintuigen) op scherp. Soms tekenen we de dingen rondom ons: een gezicht, een figuur, een detail uit de omgeving, een voorwerp. Soms maken we iets zichtbaar dat niet direct zichtbaar is: een geluid, geur, sfeer, of de stemming van het moment. Soms gaat het simpelweg over kleuren, vormen, en/of de vereenvoudiging daarvan.

Gaandeweg ontdek je dat waarneming een veelzijdig gegeven is. Nemen we allemaal hetzelfde waar? Kun je waarneming manipuleren? We verbeelden en filosoferen. Tijdens deze cursus gaat het niet zozeer om afgewerkte resultaten. Wel om het uitproberen, het onderzoeken en het omdenken van het gewone alledaagse om ons heen.

We werken buiten met verschillende easy-to-go tekenmaterialen én met onze smartphone: op bankjes, richels en graszoden - in weer en wind.

Praktisch

Breng gerust je eigen tekengerief mee. Zorg voor kleding die aangepast is aan het weer en schoenen waarmee je makkelijk kunt wandelen. Een rugzakje met drinkfles en eventueel lunch zijn handig. Een (extra) flesje water voor als je graag met aquarelverf werkt, is een goed idee.

Voorkennis

Niveau 2: voor iedereen met basiservaring of meer. Het belangrijkste is dat je graag wil experimenteren en buiten de lijntjes durft te kleuren én denken!

Sessies

 • wo 3 juli '24
  10:00 - 16:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

  Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

Prijs

 • Plustarief
  € 46 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 42 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 34 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Cultuurkaarthouder KU Leuven
  € 32 Voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
 • Kansentarief UITPAS Leuven
  € 8 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Leuven

Begeleiding

Marissa Van Mourik

Marissa is stafmedewerker beeldende kunst. Ze studeerde Fotografie en Schilderkunst aan o.a. Sint…
Meer over Marissa Van Mourik