© Annelies Bollaers

Schilderen: een spel van vorm en kleur

Start wo 3 juli '24
10:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 49
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Kleuren spelen een belangrijke rol in ons leven. Ze beïnvloeden onze stemming, sturen onze blik ... Er is natuurlijk de symbolische, inhoudelijke lading van een kleur. Maar ook de manier waarop een kleur wordt toegepast, de vorm waarin ze tot uiting komt, speelt een grote rol.

En net als kleuren zijn vormen overal. Alles rondom ons is in essentie opgebouwd uit zeer simpele of juist zeer ingewikkelde vormen. Hebben die cirkels, vierkanten of driehoeken ook een inhoudelijke lading? Welk verhaal kunnen we brengen aan de hand van ruimtelijke eigenschappen als hoekige of juist ronde randen? En wat gebeurt er wanneer we verschillende vormen met elkaar laten contrasteren in één werk?

Onze zoektocht op deze schilderdag draait rond beide aspecten: vorm én kleur. Op welke manieren kunnen we de twee combineren tot een geheel dat spreekt en een boodschap meedraagt? Samen gaan we hier voluit mee experimenteren in ons atelier. Welkom!

Praktisch

Neem een schort of werkhemd mee, of doe kleren aan die vuil mogen worden.

Drankje voor of na je cursus? Bijkomen, bijpraten? Tijdens de Gentse zomerweek is de WISPER-bar open op dinsdag 2 juli, woensdag 3 juli en donderdag 4 juli van 17u tot 22u!

Voorkennis

Niveau 2: voor deze workshop is het goed om basiservaring te hebben met het gebruik van verf. Je hoeft zeker geen meesterschilder te zijn, maar vlot penselen kunnen hanteren is wel nodig.

Sessies

 • wo 3 juli '24
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Kom op tijd en/of lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het is even zoeken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

 • Plustarief
  € 54 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 49 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 39 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 10 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Annelies Bollaers

Annelies Bollaers behaalde in 2022 een master Illustratie aan Luca School of Arts in Gent. Haar…
Meer over Annelies Bollaers