© Michael Ares

[door u gekozen] Shadowplay/storytelling voor fotografen

Start zo 30 juni '24
10:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 56
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Door u gekozen?! Jazeker. Enfin, misschien niet door u specifiek, maar deze cursus kwam wel als winnaar uit de bus toen we jullie bij het samenstellen van de zomerprogrammatie lieten kiezen tussen verschillende opties. Volgende keer meestemmen? Volg ons op insta!

Een groots verhaal kan door een fotograaf worden onthuld vanuit de kleinste elementen. Of je nu graag in docu-stijl fotografeert of liever volledig verzonnen verhalen vertelt als fotograaf, in deze workshop laten we ons inspireren door het intrigerende samenspel van licht en schaduw in de omgeving rondom OPEK.

Wat vertelt een schaduw ons als waarnemer? Komt de schaduw voort uit de natuurlijke omgeving of is deze door menselijke hand gemaakt? We onderzoeken wat we zien en waar het verhaal zit dat jij als fotograaf wil vertellen.

Misschien gaat het om het verhaal van de omgeving zelf, hoe mensen omgaan met schaduw als beschutting tegen de zon. Ontstaan er onbedoelde, boeiende abstracties wanneer schaduwen en silhouetten verschijnen? Leg je de evolutie van een schaduw vast in een docufictie? Aan het einde van de dag brengen we ons visuele verhaal samen en presenteren we het aan elkaar.

Praktisch

Breng je eigen camera en eventueel laptop mee (vergeet je laders en kabeltjes niet).

Heb je geen laptop, dan kan je er een lenen van WISPER. Stuur hiervoor een mail naar jeroen@wisper.be!

Voorkennis

Niveau 2 of hoger: voor fotografen die zelfstandig de belichtingsdriehoek ISO, diafragma en sluitertijd beheersen en een opname kunnen over- of onderbelichten indien nodig.

Sessies

 • zo 30 juni '24
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

  Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

Prijs

 • Plustarief
  € 62 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 56 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 45 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Cultuurkaarthouder KU Leuven
  € 42 Voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
 • Kansentarief UITPAS Leuven
  € 11 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Leuven

Begeleiding

Axelle VM Philtjens

Meer over Axelle VM Philtjens