© Rudy Carlier

Contactimprovisatie: jam

Start vr 10 mei '24
19:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Danspunt
Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands/Engels

Een contactimprojam is geen les. Het is een dansante ontmoeting waarbij je deel uitmaakt van een open dansvloer waar je met andere mensen van allerlei niveaus kunt trainen, spelen, oefenen en dansen vanuit de principes van contactimpro.

Wat je moet weten over een jam:

 • Een contactimprojam is een context waarin alle niveaus elkaar ontmoeten en je als groep samen een veilige plek creëert waarin je contactimpro beoefent en (verder) ontdekt.
 • Contactimpro gaat over het verkennen van fysieke wetten en krachten doorheen beweging en verplaatsing door alle ruimteniveaus, terwijl je in fysiek contact bent met andere dansers en je gewicht met hen deelt.
 • Je improviseert, ontdekt, danst, communiceert, luistert, vergroot je bewustzijn en geniet.
 • Je stapt mee in het maken van een 'instant compositie' van beweging in de dansstudio samen met de andere mensen in de groep.

De jam maakt deel uit van een vierdaagse onderdompeling in contactimprovisatie van 9 tot 12 mei. Op die dagen staan verschillende workshops, een conversatietafel en een dansjam gepland. Welkom op één of meerdere onderdelen van het programma!

Bovendien is deze contactimprovisatie jam ook deel van de 2-wekelijkse vrijdagavondjams die sinds enkele jaren doorgaan in Gent. Iedereen kan meedoen, veel of weinig ervaring. Je hoeft je ook niet in te schrijven.

Je bent welkom vanaf 19u. Om 19:30 start er een gezamenlijke opwarming. Daarna start de open jam.

Meedoen

Inschrijven voor de jam is niet nodig, iedereen is welkom om aan te sluiten!

Praktisch

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen, zonder harde of metalen onderdelen. Breng een flesje water mee en een paar zachte knielappen.

Deze jam maakt deel uit van een vierdaagse onderdompeling in contactimprovisatie van 9 tot 12 mei. Op die dagen staan verschillende workshops en een conversatietafel gepland. Welkom op één of meerdere onderdelen van het programma!

Voorkennis

Niveau X: iedereen is welkom. Een contactimpro jam is een open dansvloer waar alle niveaus samenkomen en waar je samen traint, speelt en danst vanuit de principes van contactimpro.

Sessies

 • vr 10 mei '24
  19:00 - 22:00
  Danspunt - Studio 1

Locatie(s)

 • Danspunt Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
  9000 GENT Toon op kaart

  WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Prijs

Begeleiding

Mileen Borgonjon

Mileen coördineert het dansprogramma voor WISPER in Gent en Antwerpen. Ze is danser, performer en…
Meer over Mileen Borgonjon