© Rudy Carlier

Bodywork into movement: conne-x-ions

Start di 18 april '23
19:00 - 21:00

6 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 98
Alle tarieven

Waar Danspunt
Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Voor deze cursus is er een wachtlijst. Klik hier voor gelijkaardige workshops!

Over bodywork bij WISPER

Onze bodyworkinsteken richten zich op tijd nemen voor herstel, vernieuwing en het verkrijgen van meer inzicht in onze lichaamsstructuur. Dit ondersteunt ons om op een gezonde manier te dansen en te bewegen en meer in het algemeen: gezonde bewegingspatronen te integreren in ons dagelijks leven. Een aanrader voor elke danser en met uitbreiding: iedereen!

Over conne-x-ions en Oona

Voor deze reeks vertrekt Oona vanuit het idee van 'verbinding', in de breedste zin van het woord. Het concept conne-x-ions gaat over het maken van verbinding op verschillende niveaus.

We gaan op zoek naar verbindingen in het lichaam zelf: hoe kunnen we héél ons lichaam inzetten wanneer we bewegen, hoe kunnen we vloeiend on/off balance gaan, hoe kunnen we beweging en ademhaling verbinden ... Maar we zoeken ook naar verbindingen die het louter anatomische overstijgen: tussen lichaam en geest, tussen lichaam en verbeelding, tussen dansend lichaam en muziek, ruimte … en de verbinding met elkaar.

Kernwoorden tijdens elke sessie zijn: gronding, expansie, flow en aandacht. Via een anatomische insteek, gefocust bodywork, zoeken we naar manieren om al bewegend te gronden en vanuit die gronding op zoek te gaan naar expansie. We verbinden deze gronding & expansie vervolgens met flow en aandacht. Elke sessie diepen we ons danspotentieel stap voor stap verder uit.

Wie al les volgde bij Oona, weet dat je verfrist, verrijkt, geïnspireerd en met een bewust lijf de studio buiten wandelt! Oona laat zich voor deze cursus inspireren door zowel Westerse als Oosterse inzichten. Somatische praktijken zoals Klein Technique™en Vijnana Yoga of de inzichten van Thomas Meyers (Anatomy Trains) en de Elementenleer komen hier zeker aan bod.

Praktisch

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Breng een flesje water mee voor tussendoor en een tennisbal. We bewegen op blote voeten.

Voorkennis

Niveau X: deze cursus is boeiend en toegankelijk voor iedereen, ongeacht eerdere danservaring.

Sessies

 • di 18 april '23
  19:00 - 21:00
  Danspunt - Studio 2
 • di 25 april '23
  19:00 - 21:00
  Danspunt - Studio 2
 • di 2 mei '23
  19:00 - 21:00
  Danspunt - Studio 2
 • di 9 mei '23
  19:00 - 21:00
  Danspunt - Studio 2
 • di 16 mei '23
  19:00 - 21:00
  Danspunt - Studio 2
 • di 23 mei '23
  19:00 - 21:00
  Danspunt - Studio 2

Locatie(s)

 • Danspunt Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
  9000 GENT Toon op kaart

  WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Prijs

Begeleiding

Oona Van Aken

Oona Van Aken is actief als danseres en dansdocente. Ze studeerde af met een diploma in dans en…
Meer over Oona Van Aken