Noordpoort

Noordpoort werd een tijdje gebruikt als coworkingspace, maar sinds oktober 2020 bezet WISPER deze plek als vaste cursuslocatie. Het gebouw is een voormalig onderstation voor elektriciteit in Antwerpen-Noord en werd in 2018 helemaal gerenoveerd mét behoud van het industriële karakter.

BEREIKBAARHEID

Noordpoort ligt op het einde van de Dambruggestraat (op nr. 336), vlakbij Park Spoor Noord.

  • te voet: van het Centraal Station van Antwerpen doe je er al wandelend een kwartiertje over
  • met de fiets: er zijn 3 Velostations in de buurt (118 Dambrugge, 126 Lange Dijk, 123 Park Spoor Noord). Je kan ook een Bluebike huren aan het centraal station van Antwerpen.
  • openbaar vervoer: je kan de bus nemen aan de Rooseveltplaats of de metro aan het Astridplein (centraal station). Stap dan af aan de halte Ellermanstraat.
  • met de auto: in de omgeving is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage vind je op het Sint-Jansplein.

TOEGANKELIJKHEID & VOORZIENINGEN

De eerste les word je onthaald aan de inkom van het gebouw. We wijzen je de dan de weg naar het lokaal. Volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in de buurt of je lunchpakket opeten in de foyer op het gelijkvloers.

De zalen zijn jammer genoeg nog niet rolstoeltoegankelijk. Het literatuurlokaal bevindt zich op de 1ste verdieping, hou er dus rekening mee dat er trappen moeten genomen worden.

WORK IN PROGRESS

De organisatie van deze nieuwe stek naar de noden en vragen van al onze docenten en cursisten, is een proces dat wellicht nog enkele maanden zal duren voor het helemaal af is. Merk je tijdens het geven of volgen van een cursus in de Noordpoort voorzieningen die nog ontbreken of verbeterd moeten worden, dan horen we dat heel graag via een mailtje naar alexandra@wisper.be.

Dankzij jouw feedback maken we deze nieuwe cursusplek echt 100% WISPER!