Noordpoort

Noordpoort werd een tijdje gebruikt als coworkingspace, maar sinds oktober 2020 is dit ons WISPER-huis en vaste cursuslocatie in Antwerpen. Het gebouw is een voormalig onderstation voor elektriciteit vlak naast Park Spoor Noord. In 2018 werd het helemaal gerenoveerd, maar je ziet er nog heel veel sporen van het oorspronkelijke industriële karakter.

BEREIKBAARHEID

Noordpoort ligt op het einde van de Dambruggestraat (op nr. 336)

  • te voet: van het Centraal Station van Antwerpen doe je er al wandelend een kwartiertje over
  • met de fiets: er zijn 3 Velostations in de buurt (118 Dambrugge, 126 Lange Dijk, 123 Park Spoor Noord). Je kan ook een Bluebike huren aan het centraal station van Antwerpen.
  • openbaar vervoer: je kan de bus nemen aan de Rooseveltplaats of de metro aan het Astridplein (centraal station). Stap dan af aan de halte Ellermanstraat.
  • met de auto: in de omgeving is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage vind je op het Sint-Jansplein.

DE RUIMTES IN DE NOORDPOORT

Bij het binnenkomen sta je meteen in de foyer waar je altijd koffie en thee kunt nemen, 's middags je lunch kunt opeten, na de cursus blijven hangen, werk van Wisperlingen kunt bewonderen ...

Loop je verder, dan kom je eerst in het beeldatelier en dan in de theaterzaal. De theaterzaal wordt binnenkort verbouwd zodat er ook danscursussen kunnen doorgaan. De schrijfruimte voor de literatuurcursussen bevindt zich op de eerste verdieping (via de trap naast de toog beneden).

TOEGANKELIJKHEID & VOORZIENINGEN

De eerste les word je onthaald aan de inkom van het gebouw. We wijzen je de dan de weg naar het lokaal. Volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in de buurt of je lunchpakket opeten in de foyer op het gelijkvloers. De zalen zijn jammer genoeg nog niet te bereiken met een rolstoel.

TOEKOMST

De theaterzaal krijgt een nieuwe vloer zodat er hier in de toekomst ook danscursussen kunnen doorgaan. We onderzoeken ook de manieren om alle cursusruimtes zo snel mogelijk rolstoeltoegankelijk te maken.