Dok Noord

WISPER Gent heeft een eigen stek op DOK Noord. Daar vind je ons vast kantoor, literatuurlokaal, muziekstudio, theaterzaal en beeldatelier. Daarnaast gaan er ook WISPER-cursussen door in De Expeditie, Doxtudio en Danspunt (de vier locaties worden aangegeven met gele sterren op de kaart hieronder).

HOE KOM JE OP DOK NOORD?

TE VOET OF MET DE FIETS
Er zijn twee manieren om op de site te komen: via de Sint-Salvatorstraat (ingang aan grote metalen hek aan straatkant) of via de Ring (ingang via Groene Poort onder Delhaize-bord). De meeste cursuslocaties liggen het dichtst bij de ingang aan de Sint-Salvatorstraat - enkel Doxtudio ligt dichter bij de ingang aan de Ring. Aan de Sint-Salvatorstraat is een fietsers- en voetgangersdoorgang ter hoogte van het grote metalen hek. Er zijn 75 overdekte fietsenstallingen voorzien op het terrein, in de doorgang tussen De Expeditie en Danspunt (waar ook onze hoofdstek zich bevindt).

MET HET OPENBAAR VERVOER
Tram 4 (Gent UZ - Ledeberg - Stelplaats) rijdt tussen station Gent-Sint-Pieters en halte Tolpoort (op 200 meter wandelen van de ingang van Dok Noord aan de Sint-Salvatorstraat).

Vanaf station Gent-Dampoort kan je te voet komen (20 min. wandelen) of bus 6 (richting Gent Watersportbaan - Mariakerke Post) nemen tot Gent Muidebrug. Vandaar is het nog 5 minuutjes wandelen naar Dok Noord. Kijk op www.delijn.be voor de dienstregelingen!

MET DE AUTO
Neem vanuit Antwerpen-Kortrijk (E17) of Brussel-Oostende (E40) de afrit Gent-Centrum en volg "Alle Richtingen". Ga rechtsaf aan de verkeerslichten en volg de R40 richting Gent-Dampoort/Eeklo. Aan het Oktrooiplein (rond punt aan station Gent-Dampoort) rijd je verder richting Eeklo (3e afrit). Na 1,2 km kom je via het Stapelplein op Dok Noord. Volg verder de R40 en neem de bocht van 90° naar links. Iets voor de verkeerslichten kun je linksaf slaan in de Sassevaartstraat (straat parallel aan de R40).

De inrit van de parking bevindt zich na 150 meter aan de rechterkant van de straat. Neem in de parking de uitgang Carelsplein. Vandaaruit is het 100 meter wandelen naar De Expeditie (gebouw F). Opgelet: parking rondom de site is eveneens betalend (ook 's avonds). Houd hier dus zeker rekening mee om een boete te vermijden!

DE CURSUSLOCATIES

WISPER GENT (LITERATUURLOKAAL, MUZIEKSTUDIO, THEATERZAAL, BEELDATELIER)
Ons Gentse uitvalsbasis op Dok Noord 4D bevindt zich in de doorgang tussen De Expeditie en Danspunt. Als je vóór de Expeditie staat met je rug naar Hal 16, ligt de doorgang aan je rechterkant (je herkent hem aan de vele fietsenrekken). De ingang is tegenover Café Way. Je kan ook de blauwe pijlen richting 4D volgen.

WISPER Gent - google maps

DE EXPEDITIE
De Expeditie zit in gebouw F op het plein tegenover Hal 16. Daarbinnen vind je de repetitieruimte van Victoria Deluxe op de eerste verdieping en de vergaderzaal op de tweede verdieping. Indien nodig kan je het beneden bij het Circuscentrum navragen.

De Expeditie - google maps

DOXTUDIO
Als je de site binnenkomt langs de kant van het water, loop je de overdekte gang door tot je voor het eerste open plein komt (met enkele bars in het midden). Neem de trap of roltrap aan je rechterkant: DOXTUDIO vind je op het eerste verdiep in het shoppingcentrum Dok Noord, meteen aan de trap.

Doxtudio - google maps

DANSPUNT
De studio's van Danspunt bevinden zich in het gebouw op Dok Noord het dichtst bij de Sint-Salvatorstraat. De ingang zit om de hoek tegenover de ronde containers (zie kaart).

Danspunt - google maps