Katrijn De Cooman

Katrijn De Cooman - afgestudeerd aan Toneelacademie Maastricht en KASK - is een veelzijdige actrice, theatermaker en bewegingstheaterdocent. Ze heeft gewerkt bij verschillende organisaties waaronder Hetpaleis (De Kapers), Veerman, NTGent, Schouwburg Kortrijk (Spinrag festival), Kopergietery, Odysee Hogeschool, WISPER en Victoria Deluxe. Zo creëerde ze bij Victoria Deluxe ‘Transit’ i.s.m. Koen Boesmans en Elisabeth De Loore. Ze speelt in verschillende projecten o.a. 'I forgot' van Oksana Sankova (TAZ 2020) en 'De Pest! Aan mij' van O'Kontreir (2024).

Ze is voornamelijk actief binnen haar eigen gezelschap Collectief Elan(d), een performerscollectief dat de grenzen verkent tussen theater, dans en beeldende kunst. Na ‘In between spaces’, ‘Loving is Allowed’ en ‘I think we need to talk’ ontwikkelt ze nu haar eerste solo ‘RauwRouw’ onder het collectief en plant ze een tournee met ‘Danseling’, een dansante wandeling in de natuur.

Daarnaast organiseert ze bewegingstheater ateliers waar ze vertrekt vanuit haar fascinatie voor de mens als groepsdier, ruimte en materiaal. Als facilitator wil ze een veilige ruimte scheppen waarbinnen iedereen zich vrij voelt: in beweging, creatie en connectie met anderen. Katrijn vertrekt altijd vanuit haar ervaring als speler/beweger en blijft zichzelf voeden door spelprojecten, reizen en workshops (yoga teacher training, instant composition, contact impro, etc.)

Lees ook