© Roihan Haidar

Zang: scatting en jazz improvisatie

Start za 8 juni '24
10:00 - 17:00

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 98
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Je houdt van jazz, met zijn zwoele, warme, eens glooiende en dan weer plooiende zanglijnen. En wie jazz zegt, zegt ook improvisatie.

In jazz improviseren niet enkel de instrumentalisten maar ook de zangers van een combo wagen zich wel eens aan een vette improvisatie.

Op het gehoor, met hart en ziel gaan jazz-zangeressen en zangers een nieuw verhaal vertellen in een song door te scatten. Dit is een manier om met zang te soleren door gebruik te maken van nonsens, gibberish, lettergrepen, en geluiden. Scatten is ontstaan samen met de early swing in de jaren 30 met namen als Louis Armstrong en Aretha Franklin.

Sindsdien is het scatten verder geëvolueerd en inmiddels niet meer weg te denken uit niet alleen de hedendaagse jazz maar ook popmuziek en andere genres. En het leuke is: alles kan bij scatten.

In dit weekend onderzoeken we de jazz klanken bij het samen zingen. Een sound en een blend vinden in bestaand jazz-repertoire waarbij er gevarieerd kan worden op de melodie. Een zelfzekere attitude en gezond lichaamsbewustzijn zal ons laten spatten op de voorgrond. Verstand op nul, je verhaal kunnen vertellen met je stem en samen de zwoelste jazz blend op de voorgrond plaatsen. Shoobedobebopshabam-bol!

Praktisch

Breng een flesje water mee.

Voorkennis

Niveau 3: Je hebt al een aantal zanguren op de teller. Je hebt al een aantal cursussen gevolgd, kan min of meer toonvast zingen en hebt wat gevoel voor ritme.

Sessies

 • za 8 juni '24
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Muziekstudio
 • zo 9 juni '24
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Muziekstudio

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Kom op tijd en/of lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het is even zoeken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

 • Plustarief
  € 108 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 98 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 78 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 20 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Jana Olga Pauwels

Jana Olga Pauwels studeerde af als master jazz-zangeres aan het conservatorium van Gent. Met haar…
Meer over Jana Olga Pauwels