© WISPER

Tekenen in Brussel: binnen/buiten, de ruimte als inspiratie

Start vr 12 juli '24
10:00 - 16:00

3 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 125
Alle tarieven

Waar Brussel
Exact adres volgt / exact address to follow
1000 Brussel

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Voor deze bijzondere driedaagse trekken we naar Brussel, waar we werken in, vanuit en rondom een inspirerende locatie. We spelen er met binnen en buiten, met ruimte en omgeving, met sporen en verhalen.

Op de eerste dag onderzoeken we de mogelijkheden van de basiselementen van onze beeldtaal (lijn en vlak, ritme en compositie). De ter plaatse aanwezige artefacten en verhalen begeleiden ons in onze kennismaking tussen ruimte en beeld. Wat ervaren en absorberen we tussen deze vier of zelfs meerdere wanden en hoe vertalen we een 3D-ruimte naar een 2D-vlak?

Een tweede dag laat ons toe om interventies in de ruimte te maken, waardoor het geheel een andere indruk maakt. We transformeren de ruimte door één of meerdere van haar oppervlakken te wijzigen, al tekenend of door andere kleine ruimtelijke ingrepen. We creëren sporen, maken nieuwe verhalen. Ook de buitenwereld kan daarbij een belangrijke rol spelen. Welke invloed heeft de buurt en de habitat waarin we werken op ons teken- en creatieproces?

Uiteindelijk treden wij op dag drie zelf uit onze voegen. Deze dag draait om je eigen verhaal en om jouw persoonlijke visie op de ruimte en de omgeving: een introspectie.

Drie dagen lang vallen binnen-en buitenwereld sporadisch in en uit elkaar. Met de aanwezige fotografen uit de gelijknamige cursus als ‘partners in crime’ wagen we ons samen aan drie dagen beeldende reflectie en onderzoek naar de plek waar we werken en naar wat ze teweeg brengt in en rond de omgeving.

Praktisch

Al het materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen. Opgelet: dit is een driedaagse cursus zonder overnachting! Breng je eigen lunch mee.

Voorkennis

Niveau 2: niet voor absolute beginners, wel voor tekenaars (ook beginnende) die al eens geproefd hebben van het tekenen in eender welke educatieve context. Juist kunnen tekenen is niet vereist, wel de goesting om drie dagen het tekenen actief en experimenteel te onderzoeken.

Sessies

 • vr 12 juli '24
  10:00 - 16:00
  Brussel - exact adres volgt / exact address to follow
 • za 13 juli '24
  10:00 - 16:00
  Brussel - exact adres volgt / exact address to follow
 • zo 14 juli '24
  10:00 - 16:00
  Brussel - exact adres volgt / exact address to follow

Locatie(s)

 • Brussel Exact adres volgt / exact address to follow
  1000 Brussel Toon op kaart

  Enkele dagen voor de start krijg je van ons nog een mail met de exacte locatie in Brussel waar je precies moet zijn voor de eerste sessie.

Prijs

 • Plustarief
  € 138 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 125 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 100 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Marissa Van Mourik

Marissa is stafmedewerker beeldende kunst. Ze studeerde Fotografie en Schilderkunst aan o.a. Sint…
Meer over Marissa Van Mourik