© WISPER

Synthesizers, drumcomputers en samplers

Start ma 27 mei '24
19:00 - 21:00

3 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 49
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Drumcomputer, synthesizer en sampler zijn drie woorden die steeds hand in hand gaan. Je kan je al bijna geen pop of elektronisch nummer meer bedenken dat geen gebruik maakt van deze drie brothers in crime. Maar wat zijn ze nu juist, wat doe je ermee en vooral: hoe combineer je ze?

In de eerste sessie verkennen we de verschillende functies en parameters van een synthesizer. Hoe werkt een synthesizer? Wat is monofoon? Polyfoon? VCO? LFO? Arpeggiator? We pluizen uit aan welke knoppen je moet draaien voor de juiste sound.

Sessie twee gaan we aan de slag met drumcomputers. We leren het verschil tussen de basis sounds als kick, snare en hats. Hoe kunnen we de sounds manipuleren en finetunen. Daarnaast krijg je een crashcourse beats maken. Want met goeie beats laat je de sufste drumcomputers of plugin goed klinken.

In de laatste sessie duiken we in de wereld van samplers. Wat zijn ze, wat doen ze en vooral hoe maak je er toffe klank en muziek mee. In deze sessie gaan we ook samen proberen om alles aan elkaar en aan de computer aan te sluiten en synchroon te laten lopen. Spannend!

In deze cursus leer je gaandeweg de nodige termen zoals envelope, samplerate, loop, pattern, midi, swing,... en veel meer. Je leert van de docent én van de andere deelnemers, want iedereen heeft wel geheime tips en tricks om te delen.

Hier moet je zijn als je met meer knowhow beter jouw volca's wil leren bedienen of nieuwe gratis apps en software wil leren kennen.

Praktisch

Breng jouw drumcomputer, synthesizer of midiklavier en een koptelefoon mee. Als je zelf geen equipment hebt kan je met materiaal van WISPER aan de slag. Stuur hiervoor een mailtje naar yannick@wisper.be

Voorkennis

Niveau 1: voor beginners. Je hebt geen ervaring nodig voor deze cursus, ontembare nieuwsgierigheid is voldoende.

Sessies

 • ma 27 mei '24
  19:00 - 21:00
  WISPER Gent - Muziekstudio
 • ma 3 juni '24
  19:00 - 21:00
  WISPER Gent - Muziekstudio
 • ma 10 juni '24
  19:00 - 21:00
  WISPER Gent - Muziekstudio

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Kom op tijd en/of lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het is even zoeken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

Begeleiding

Yannick Van Loo

Yannick is een gedreven muzikant en muziekdocent. Hij bracht twee platen uit met zijn band Les Mecs…
Meer over Yannick Van Loo