© Saïdjah Vos

Proeven van beeldverhaal

Start di 2 juli '24
19:00 - 21:30

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 42
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Het medium strip komt pas volledig tot zijn recht wanneer woord en beeld écht complementair zijn, elkaar aanvullen zonder hiërarchisch onderscheid. Een goed beeldverhaal is dan ook een meesterlijke mix van letters en lijnen, van zinnen en tekeningen. Twee sessies lang verdiepen we ons in deze fascinerende en veelzijdige combinatie!

We zoeken uit hoeveel verhaal of beeld je kan persen uit één pagina. Samen zoeken we naar verschillende mogelijkheden om als verbeelder en verteller een strip zo creatief mogelijk te vertellen. Hoe heeft de compositie van je strippagina impact op het verloop van je verhaal? Wanneer voeg je meer beeld toe, wanneer meer woord? Hoe verbeeldt de striptekenaar tijd en ruimte en hoever kan je beide aspecten vervormen?

Een eindresultaat laten we even los: de focus ligt op maken, ordenen, combineren, bewerken, couperen, schrijven. Doorheen het proces raak je steeds meer geprikkeld door de combinatiemogelijkheden binnen een wereld waar tekst en beeld op elkaar ingrijpen!

Praktisch

Drankje voor of na je cursus? Bijkomen, bijpraten? Tijdens de Gentse zomerweek is de WISPER-bar open op dinsdag 2 juli, woensdag 3 juli en donderdag 4 juli van 17u tot 22u!

Voorkennis

Een passie voor tekenen, dooddelen en krabbelen is een must. Maar geen vrees, als je een stokmannetje kan tekenen ben je bekwaam genoeg.

Sessies

 • di 2 juli '24
  19:00 - 21:30
  WISPER Gent - Beeldatelier
 • wo 3 juli '24
  19:00 - 21:30
  WISPER Gent - Beeldatelier

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Kom op tijd en/of lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het is even zoeken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

 • Plustarief
  € 46 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 42 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 34 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 8 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Saïdjah Vos

Saïdjah Vos behaalde in 2017 een Master beeldende kunsten aan LUCA Gent. Samen met een aantal…
Meer over Saïdjah Vos