© Durbuy Music

Muziekproductie in Durbuy

Start ma 22 juli '24
20:00 - 22:00

5 sessies

Prijs

Tweepersoonskamer - Standaardtarief: € 848
Alle tarieven

Waar Gîte ‘Le Beaujeu’
Place de Beaujeu 3
6940 Durbuy

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands/Engels

In Durbuy kronkelt de Ourthe zijn weg niet alleen langs een hoop natuurpracht, maar ook langs de prachtige opnamestudio's van Durbuy Music: een absoluut walhalla voor elke muzikant, waar natuur en creativiteit perfect samenkomen. En daar gaan wij vijf dagen lang heen voor een zalige intense week rond muziekproductie!

Want: je zit al lang op een berg ideeën, droomt ervan om eens wat op te nemen, misschien wel met de wereld te delen. Maar alle technische know-how is best overweldigend, van phantom-power driven condenser mics tot compressors op de mixbus. Dan toch maar die audio-interface en een dure koptelefoon gaan halen, maar telkens je in de flow van je leven zit, begint de baby van de buren weer eens te huilen ... Herkenbaar? Herkenbaar.

Saxofonist, songwriter en muziekproducer Reindert neemt je daarom mee op sleeptouw in een hyper-professionele omgeving, met toegang tot de gear room vol synths, gitaren en microfoons, een grote studio ruimte, een control room en 5 break-out rooms elk met een paar high-end studiomonitors en ditto audio-interface.

De cursus bestaat uit creatieve opdrachten en tips en tricks op zowel muzikaal als technisch vlak, maar evengoed is er ruimte om aan jouw project te werken, begeleid waar nodig en met Reindert en de hele groep als klankbord. Om van de uitwisseling met andere makers, songwriters en producers ter plaatse nog maar te zwijgen!

Met deze week doe je jezelf niets minder dan de ideale opname-omstandigheden cadeau. Doe daar nog een fijne groep vol andere muzikale zielen en de idyllische omgeving van Durbuy bij, en de herinneringen voor het leven volgen vanzelf.

Praktisch

Breng je laptop, koptelefoon en/of instrument mee. Afgewerkte/onafgewerkte nummers en ideeën zijn welkom.
Breng een externe harde schijf mee, zodat je aan het eind van de week met je al je project files naar huis kan.

Alle maaltijden en overnachtingen zijn in de cursusprijs inbegrepen, je reis organiseer je zelf. Enkele weken voor vertrek ontvang je van ons nog een praktische mail.

De kamerverdeling gebeurt op basis van de volgorde waarin de inschrijvingen bij ons binnenkomen, dus niet op basis van gender. Wil je graag met een specifieke persoon op de kamer liggen of is er iets anders waar we voor jou rekening mee moeten houden, vermeld het dan zeker als opmerking bij je inschrijving.

Kijk op www.wisper.be/durbuy voor meer info!

+++

Opgelet: nadat je hebt ingeschreven voor een vakantiecursus, bekijken wij eerst of de door jou gekozen overnachting (kamertype) nog mogelijk is op de vakantielocatie. Is dat het geval, dan krijg je een definitieve bevestiging van ons. Is je gekozen overnachting niet meer beschikbaar, dan laten we je uiteraard ook iets weten.

Voorkennis

Niveau 3: voor gevorderde muzikanten en/of producers. Ken je niets van toonladders of akkoorden, maar je flowt doorheen je DAW, dan is dat prima. Weet je niet wat een DAW is, maar je schrijft je eigen nummers op gitaar, ook goed! Voorkennis van opnametechnieken is niet vereist.

Twijfel je of het iets voor jou is? Stuur een mail naar reindert@wisper.be met een korte introductie van jezelf als muzikale maker.

1) Voorkennis instrument en samenspel (voor MUZIKANTEN):

Je beheerst je instrument en hebt een zekere kennis van akkoorden en toonladders. Je hebt ervaring in het samenspelen met andere muzikanten, je kan zelfstandig een rol opnemen in een band, iets creatief toevoegen aan het geheel in een song, improvisatie of compositie.

2) Voorkennis werken in een DAW (voor PRODUCERS):

(!) Tijdens de cursus werkt de docent met Ableton Live. Je bent ook welkom met een andere DAW, maar hou er rekening mee dat je dan voornamelijk zelf de vertaalslag zult moeten maken.

- basisnavigatie van de DAW interface: je kent je weg door de interface van jouw DAW, de verschillende views en settings die je nodig hebt om een track te maken en de balans af te stellen. Je kent de termen 'track', 'bus', 'send' en 'master'.

- audio- en MIDI-opname: je hebt ervaring met audio- en MIDI-opnames, inclusief het creëren van audio- en MIDI-tracks, het armen van tracks en het opnemen van audio of MIDI-gegevens.

- beheer van clips: je bent vertrouwd met het werken met audio- en MIDI-clips, inclusief het maken, dupliceren en arrangeren van clips in zowel clip view en timeline view.

- basis van MIDI-Programmering: je begrijpt hoe je MIDI-notes kunnen creëren en bewerken, MIDI-controllers kunnen gebruiken en MIDI-clips kan programmeren.

- basis van audiobewerking: je bent vlot met verschillende audio-bewerkingstechnieken zoals knippen, bijsnijden en het rangschikken van audioclips.

- werken met effecten: je begrijpt wat een audio- en MIDI-effect is, hoe je het aan de tracks kunt toevoegen en manipuleren. Basis-effecten die veel aan bod zullen komen: equalizer, compressor, reverb en delay. Enige voorkennis van hun werking zal goed van pas komen!

Sessies

 • ma 22 juli '24
  20:00 - 22:00
  Gîte ‘Le Beaujeu’ - Ingang
 • di 23 juli '24
  9:30 - 22:00
  Durbuy Music - Studios
 • wo 24 juli '24
  9:30 - 22:00
  Durbuy Music - Studios
 • do 25 juli '24
  9:30 - 22:00
  Durbuy Music - Studios
 • vr 26 juli '24
  9:30 - 16:00
  Gîte ‘Le Beaujeu’ - Ingang

Locatie(s)

Prijs

 • Tweepersoonskamer - Plustarief
  € 858 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Tweepersoonskamer - Standaardtarief
  € 848 Dekt de kosten van je cursus
 • Tweepersoonskamer - Reductietarief
  € 828 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Reindert Spanhove

Reindert is onze vaste muziekman in Leuven, kunstenaar, producer en multi-instrumentalist. Hij…
Meer over Reindert Spanhove