© Yuriy Yosipiv

Movement special: Whirling Dervishes

Start ma 1 juli '24
14:30 - 17:30

3 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 75
Alle tarieven

Waar Danspunt
Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Engels

Een bijzondere workshop voor al wie zin heeft in een avontuur en met meer lichaamsbewustzijn naar huis wil gaan!

Dervish whirling is een meer dan 700 jaar oud ritueel dat haar oorsprong vindt in het verlangen naar introspectie en connectie met de natuur in al haar vormen. In de natuur draait alles, van planeten rond een ster tot elektronen die rond protonen en neutronen wentelen.

Door beetje bij beetje uitbundiger rond je as te draaien, kom je stilaan in een soort trance, één met het hele bestaan. Dit maakt whirling een tool bij uitstek voor meditatie. Het doel is om je bewuster te worden van lichaam en geest, je concentratie te verbeteren en om mentaal en fysiek spanning los te laten. Door je te concentreren op ademhaling en door het wentelen ga je binnenin op verkenning. Je komt volledig in het hier en nu.

De eerste twee sessies bestaan uit een kennismaking en eerste duik in het draaien. De derde sessie focust op een verdieping van het draaien en laat je kennismaken met de traditionele Dervish kledij.

Op het einde van de workshop ken je een nieuwe manier van mediteren waar je op elk moment op kan op terugvallen. Dankzij een beter begrip en bewustzijn over hoe lichaam en geest samenwerken sta je sterker in je schoenen om met fysieke en mentale uitdagingen om te gaan. Maakte je reeds kennis met whirling, dan kan dit absoluut ook een verdieping zijn.


 • Ik word snel duizelig. Kan ik deelnemen? Ja. Samen leren we de redenen van duizeligheid en vinden we verschillende manieren om eventuele mentale en fysische obstakels te overwinnen.
 • Ik heb een probleem met evenwicht. Kan ik deelnemen? Ja. Deze workshop vereist geen eerdere ervaring in dans of sport. Mensen van alle leeftijden en achtergronden zijn welkom. De docent begeleidt en observeert je nauwgezet doorheen alle nodige stappen.

Praktisch

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. We bewegen op blote voeten. Breng een flesje water mee voor tussendoor.

Drankje voor of na je cursus? Bijkomen, bijpraten? Tijdens de Gentse zomerweek is de WISPER-bar open op dinsdag 2 juli, woensdag 3 juli en donderdag 4 juli van 17u tot 22u!

Voorkennis

Niveau X: toegankelijk en boeiend voor iedereen, ongeacht je ervaring of voorkennis als danser of beweger.

Sessies

 • ma 1 juli '24
  14:30 - 17:30
  Danspunt - Studio 1
 • di 2 juli '24
  14:30 - 17:30
  Danspunt - Studio 1
 • vr 5 juli '24
  14:30 - 17:30
  Danspunt - Studio 1

Locatie(s)

 • Danspunt Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
  9000 GENT Toon op kaart

  WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Prijs

 • Plustarief
  € 83 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 75 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 60 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 15 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Işıl Bıçakçı

Isıl is geboren in Istanbul en studeerde Contemporary Dance aan Mimar Sinan Fine Arts University.…
Meer over Işıl Bıçakçı