© Gordon Matta Clark

Fotograferen in Brussel: binnen/buiten, de ruimte als inspiratie

Start vr 12 juli '24
10:00 - 16:00

3 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 141
Alle tarieven

Waar Brussel
Exact adres volgt / exact address to follow
1000 Brussel

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Voor deze bijzondere driedaagse trekken we naar Brussel, waar we werken in, vanuit en rondom een inspirerende locatie. We spelen er al fotograferend met binnen en buiten, met ruimte en omgeving, met sporen en verhalen.

De eerste dag staat in het teken van onze kennismaking tussen ruimte en beeld. Spiegels, behangpapier en de ter plaatse aanwezige artefacten en verhalen begeleiden ons daarin. Wat ervaren en absorberen we tussen deze vier of zelfs meerdere wanden en hoe vertalen we een 3D-ruimte naar een 2D-vlak? De lange sluitertijd helpt ons beslissen.

Een tweede dag laat ons toe om interventies in de ruimte te maken, waardoor het geheel een andere indruk maakt. Opnieuw helpt onze camera ons bij het vastleggen van verschillende afdrukken, beeldlagen of collages en met een scherptediepte waar duidelijk mee geëxperimenteerd kan worden. Bewoners uit de buurt kunnen een moment voor de gevoelige plaat innemen. Wat betekent het om te werken in andermans habitat?

Uiteindelijk treden wij op dag drie zelf uit onze voegen en ontstaat er een mogelijke wisselwerking met de tekenaars. Hoe projecteren zij hun visie op diezelfde ruimte en hoe kunnen we de ruimte als een schetsboek samen gaan invullen?

Drie dagen lang vallen binnen-en buitenwereld sporadisch in en uit elkaar. Met de aanwezige tekenaars uit de gelijknamige cursus als ‘partners in crime’ wagen we ons samen aan drie dagen beeldende reflectie en onderzoek naar de plek waar we werken en naar wat ze teweeg brengt in en rond de omgeving.

Praktisch

Breng een digitale spiegelreflex of systeemcamera mee, samen met kabel of kaartlezer, en een usb-stick en een laptop met Lightroom of Photoshop. Als je zelf geen laptop hebt, kan WISPER er een voor jou voorzien. Stuur dan tijdig een mail naar jeroen@wisper.be Al het andere materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen.

Opgelet: dit is een driedaagse cursus zonder overnachting! Breng je eigen lunch mee.

Voorkennis

Niveau 2 : Niet voor absolute beginners. Je kan de basisprincipes van ISO, sluitertijd en diafragma vlot toepassen in de semi automatische en/of manuele stand. en de goesting om 3 dagen fotografisch te experimenteren en te onderzoeken.

Sessies

 • vr 12 juli '24
  10:00 - 16:00
  Brussel - exact adres volgt / exact address to follow
 • za 13 juli '24
  10:00 - 16:00
  Brussel - exact adres volgt / exact address to follow
 • zo 14 juli '24
  10:00 - 16:00
  Brussel - exact adres volgt / exact address to follow

Locatie(s)

 • Brussel Exact adres volgt / exact address to follow
  1000 Brussel Toon op kaart

  Enkele dagen voor de start krijg je van ons nog een mail met de exacte locatie in Brussel waar je precies moet zijn voor de eerste sessie.

Prijs

Begeleiding

Ilse Carbonez

Ilse Carbonez vertrekt, schrijft, kijkt en reist. Beeld en taal zijn daarbij twee van haar…
Meer over Ilse Carbonez