© Danny Feng

Combo: popmuziek voor zangers en muzikanten in Wange

Start ma 15 juli '24
15:00 - 22:00

5 sessies

Prijs

Tweepersoonskamer - Standaardtarief: € 598
Alle tarieven

Waar Kasteelhoeve Wange
Eliksemstraat 26
3400 Wange

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Ben je een muzikant of zanger met ervaring en/of heb je al meerdere zang- of samenspelcursussen gevolgd? Altijd op zoek naar muzikale soulmates om die energie van samen muziek maken te delen? Dan is deze vakantiecursus helemaal voor jou bedoeld.

Vijf dagen lang duiken we diep in de wereld van popmuziek uit de afgelopen decennia. We verkennen allerlei stijlen en genres: van oude soul, funk, blues en reggae tot hedendaagse R&B en hip-hop.

Op de eerste dag leren we elkaar kennen als muzikanten door samen aan een groepsnummer te werken, waarbij je ook ontdekt wat het allemaal inhoudt om samen te werken op muzikaal vlak. Vervolgens gaan we aan de slag met eigen interpretaties van bestaande nummers. Het resultaat kan variëren van a capella tot instrumentaal, van reggae tot jazz, electro of pop. We kunnen ook nummers vertalen van Engels naar het Nederlands of vice versa. We werken vanuit de ideeën en instrumenten die in de groep vertegenwoordigd zijn!

Samen luisteren we naar muziek en analyseren we met gerichte opdrachten de parameters en ingrediënten van deze stijlen. Wat maakt een nummer uniek en hoe kunnen we dat in ons voordeel gebruiken? Welke stijlen passen bij de instrumenten in onze groep en hoe kunnen we onze troeven uitspelen? Misschien heeft een van de deelnemers een eigen nummer geschreven waar we samen aan kunnen werken? Alles kan, niets moet.

We zijn elke dag ongeveer zes uur bezig met muziek maken. De vrije momenten vul je helemaal in volgens jouw idee van vakantie: een schaamteloze siësta in de schaduw van een boom, eindelijk dat boek uitlezen, een wandeltocht, uitstap in de omgeving, jammen rond het kampvuur ...

Opgelet: niet geschikt voor beginnende muzikanten, je hebt muzikale bagage nodig om mee te kunnen met het programma. Bij twijfel, stuur een mail naar yannick@wisper.be

Praktisch

Wij zorgen voor een zanginstallatie, piano, microfoons en kleine percussie. Breng je eigen instrument en eventueel versterker mee.

+++

Alle maaltijden en overnachtingen zijn in je cursusprijs inbegrepen. Koos je voor campingtarief, dan breng je je eigen kampeergerief (tent, matje/matras, slaapzak) mee.

De kamerverdeling gebeurt op basis van de volgorde waarin de inschrijvingen bij ons binnenkomen, dus niet op basis van gender. Wil je graag met een specifieke persoon op de kamer liggen of is er iets anders waar we voor jou rekening mee moeten houden, vermeld het dan zeker als opmerking bij je inschrijving.

Eet je vegetarisch, veganistisch, lactosevrij, glutenvrij? Laat het ons goed op voorhand weten (als opmerking bij je inschrijving en via mail naar vita@wisper.be) We bekijken met de keuken wat haalbaar is, maar voor erg specifieke diëten vragen we je wellicht om zelf een ‘basispakket’ te voorzien.

Enkele weken voor vertrek krijg je van ons nog een praktische mail. Afspreken om te carpoolen met andere deelnemers kan via www.wisper.be/nl/carpoolforum

+++

Opgelet: nadat je hebt ingeschreven voor een vakantiecursus, bekijken wij eerst of de door jou gekozen overnachting (kamertype of camping) nog mogelijk is op de vakantielocatie. Is dat het geval, dan krijg je een definitieve bevestiging van ons. Is je gekozen overnachting niet meer beschikbaar, dan laten we je uiteraard ook iets weten.

Voorkennis

Niveau 2-3: voor gevorderden en/of deelnemers die reeds een aantal cursussen zang of samenspel hebben gevolgd. Je kan toonvast zingen en/of vlot akkoorden en eventueel melodieën spelen op jouw instrument.

Sessies

 • ma 15 juli '24
  15:00 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal
 • di 16 juli '24
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal
 • wo 17 juli '24
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal
 • do 18 juli '24
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal
 • vr 19 juli '24
  9:30 - 14:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal

Locatie(s)

Prijs

 • Tweepersoonskamer - Plustarief
  € 621 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Tweepersoonskamer - Standaardtarief
  € 598 Dekt de kosten van je cursus
 • Tweepersoonskamer - Reductietarief
  € 552 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Camping - Plustarief
  € 521 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Camping - Standaardtarief
  € 498 Dekt de kosten van je cursus
 • Camping - Reductietarief
  € 453 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Yannick Van Loo

Yannick is een gedreven muzikant en muziekdocent. Hij bracht twee platen uit met zijn band Les Mecs…
Meer over Yannick Van Loo