© Nico Smit

Buurtband (zomereditie)

Start ma 1 juli '24
19:00 - 21:00

2 sessies

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Waar woorden tekortschieten treedt muziek op als gemeenschappelijke taal. Zo kunnen we de ander over onszelf vertellen of meer nog: bouwen aan een verbindend, gemeenschappelijk verhaal. Daarom zoeken we muzikanten van allerlei pluimage en achtergrond om samen muziek te maken.

Ons doel? Muzikanten met muzikanten mengen! Zo brengen we verschillende talen, achtergronden, culturen en leeftijden met elkaar in contact.

De buurtband is er vooral voor wie minder vlot in aanraking komt met kunst, kunstonderwijs of hoger onderwijs in het algemeen, maar zich wél muzikaal wil ontwikkelen.

Alle instrumenten zijn welkom: saxofoon, gitaar, oed, derboeka, ukelele ... Of misschien gebruik je liever je stem als instrument?

Je ervaring/niveau is niet van tel, zowel beginners als gevorderden krijgen hun plaats in ons kleurrijk orkest. We starten met improvisatie of met de inbreng van de deelnemers. We leggen ons als groep toe op ons eigen repertoire.

Praktisch

Neem je eigen instrument mee.

Voorkennis

Niveau X: iedereen is welkom, ongeacht ervaring. Met de buurtband willen we graag verschillende talen, achtergronden, culturen en leeftijden met elkaar in contact brengen.

Sessies

 • ma 1 juli '24
  19:00 - 21:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • di 2 juli '24
  19:00 - 21:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

  Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

Prijs

Begeleiding

Bart Callebaut

Bart Callebaut was meer dan 30 jaar onze muziekman in Leuven en tevens de bezieler van ons…
Meer over Bart Callebaut

Daniel Frett

Daniel Frett, geboren in Amerika, speelde als kind al klassieke piano en orgel. Later ontdekte hij…
Meer over Daniel Frett