© WISPER

Bodywork en dans: anatomisch verbeelden in Noord-Frankrijk

Start ma 8 juli '24
15:00 - 22:00

5 sessies

Prijs

Tweepersoonskamer - Standaardtarief: € 598
Alle tarieven

Waar Noord-Frankrijk, Blanchefosse et Bay
Rue L'Abbaye 4
08290 Noord-Frankrijk, Blanchefosse et Bay

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands/Engels

Een zalige vakantieweek met boeiende wisselwerking tussen bodywork, beweging, spel en dans, waarin we ons bewegend lijf beter leren kennen en voelen!

We verruimen beetje bij beetje onze blik op onze bewegings- en verbeeldingsmogelijkheden als mens, beweger en danser. We starten bij bewegingsonderzoek. Een focus op een lichaamsdeel of een lichaamslaag of -systeem. Eens ingezoomd, zoomen we telkens ook weer uit. We spelen, voelen en dansen. We ontdekken wat deugddoend, versterkend, vitaliserend en zelfzorgend is. Onze danstaal opent zich en wordt gevoed.

Onze intuïtieve creativiteit verdiept zich wanneer we ook oefeningen toevoegen die meer verbonden zijn met onze linker hersenhelft. Een workout voor je brein, maar dan vanuit zachtheid, met nieuwsgierigheid en vooral veel plezier. We werken individueel en in duo's, gebruikmakend van aanraking, om het lichaam op verschillende manieren te begrijpen en dans en beweging op nieuwe, verrassende manieren te ervaren.

Docent Siri houdt ervan om in de verschillende dimensies van het lichaam te duiken via ervaringsgerichte anatomie. Met haar achtergrond in hedendaagse dans, authentic movement, contactimprovisatie, danstherapie en Pilates, en geïnspireerd door practices als Qi Gong en Ido Portal Method combineert Siri het concrete met het ongrijpbare in een ontdekkingstocht naar onze bronnen van creatie.

Elke dag start met een lange ochtendsessie vanuit een specifieke fysieke focus. Dit kan zowel in de studio als buiten op locatie gebeuren en zowel individueel als met een partner of in groep. Na een ontspannende lunch- en rustpauze verdiepen we in de late namiddag onze ervaring van de ochtend met nieuwe perspectieven. ’s Avonds is er tijd voor rustiger bodywork, een wandeling in de prachtige omgeving van Blanchefosse of genieten in de wilde tuin op het domein.

Praktisch

Breng mee: kleren die je in laagjes kan dragen en een eigen dekentje, drinkfles en yogamatje.

Alle maaltijden en overnachtingen zijn in de cursusprijs inbegrepen, je reis organiseer je zelf. Enkele weken voor vertrek ontvang je van ons nog een praktische mail.

De kamerverdeling gebeurt op basis van de volgorde waarin de inschrijvingen bij ons binnenkomen, dus niet op basis van gender. Wil je graag met een specifieke persoon op de kamer liggen of is er iets anders waar we voor jou rekening mee moeten houden, vermeld het dan zeker als opmerking bij je inschrijving.

Kijk op www.wisper.be/blanchefosse voor meer info!

+++

Opgelet: nadat je hebt ingeschreven voor een vakantiecursus, bekijken wij eerst of de door jou gekozen overnachting (kamertype of camping) nog mogelijk is op de vakantielocatie. Is dat het geval, dan krijg je een definitieve bevestiging van ons. Is je gekozen overnachting niet meer beschikbaar, dan laten we je uiteraard ook iets weten.

Voorkennis

Niveau X: deze week is boeiend voor zowel beginnende als ervaren bewegers. Iedereen welkom, voorkennis speelt geen rol!

Sessies

 • ma 8 juli '24
  15:00 - 22:00
  Noord-Frankrijk, Blanchefosse et Bay - Atelier Blanchefosse
 • di 9 juli '24
  9:30 - 22:00
  Noord-Frankrijk, Blanchefosse et Bay - Atelier Blanchefosse
 • wo 10 juli '24
  9:30 - 22:00
  Noord-Frankrijk, Blanchefosse et Bay - Atelier Blanchefosse
 • do 11 juli '24
  9:30 - 22:00
  Noord-Frankrijk, Blanchefosse et Bay - Atelier Blanchefosse
 • vr 12 juli '24
  9:30 - 14:00
  Noord-Frankrijk, Blanchefosse et Bay - Atelier Blanchefosse

Locatie(s)

Prijs

Begeleiding

Siri Clinckspoor

Siri Clinckspoor is danser, dansdocent en gecertificeerd pilates trainer. Ze werkte en danste mee…
Meer over Siri Clinckspoor