© Rudy Carlier

Ableton: crash course

Start zo 30 juni '24
11:00 - 18:30

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 49
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands/Engels

Ableton. Wat is het en what’s the buzz all about?! Al eens gehoord van een "Digital Audio Workstation" (DAW)? Ableton is niet zomaar een DAW, het is dé favoriete muziekcreatie-tool van vele artiesten, producers, DJ’s en beat-makers. En tevens een ideale digitale recording studio!

Maar wacht, een eindeloze bron aan mogelijkheden kan ook heel overweldigend zijn ... Daarom deze crash course: voor songwriters, producers en (hobby)artiesten in spé, of voor iedereen die de woorden ‘laptop’ en ‘muziek’ in één zin durft uit te spreken. In deze cursus komen alle basisconcepten aan bod en krijg je haarfijn uitgelegd wat de algemene principes van Ableton zijn. Vandaaruit word je op weg gezet naar je eigen eerste ontdekkingen in de waanzinnige wereld van digital audio.

Na deze dag open jij je laptop en ben je gegarandeerd voor uren vertrokken in een etherische muziekwolk. Laat Garageband voor eeuwig links liggen, en ga aan de slag met het meest complete muziekprogramma op aarde. Als bonus geef je je eigen muzikale ideeën een turbo boost!

Praktisch

Breng je laptop mee en een versie van Ableton (Intro/Standard/Suite - je kan ook gebruik maken van de gratis 90-dagen demo) + hoofdtelefoon. Heb je een audio interface, midi controller of keyboard? Neem die gerust mee! (dit is geen vereiste). Een externe muis kan ook handig zijn om vlot te werken.

Voorkennis

Geen voorkennis vereist

Sessies

 • zo 30 juni '24
  11:00 - 18:30
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

  Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

Prijs

 • Plustarief
  € 54 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 49 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 39 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Cultuurkaarthouder KU Leuven
  € 37 Voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
 • Kansentarief UITPAS Leuven
  € 10 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Leuven

Begeleiding

Reindert Spanhove

Reindert is onze vaste muziekman in Leuven, kunstenaar, producer en multi-instrumentalist. Hij…
Meer over Reindert Spanhove