Update

Kunstendag voor anderstaligen

Op donderdag 11 mei 2023 organiseert WISPER een Kunstendag voor Anderstaligen in OPEK. Zowel in de voormiddag als in de namiddag kan je met je klasgroep een workshop theater, muziek, schrijven, schilderen of dansen volgen.

Javad esmaeili 1 OX Mgb Fmjrk unsplash

PROGRAMMA

Vanaf niveau 1.2*

Zingen & muziek maken - 10u - 12u of 13u - 15u

Zingen met onze stem, percussie met handen en voeten, spelen met allerlei instrumenten, liedteksten verzinnen … In deze workshop maken we muziek. En iedereen kan mee muziek maken. Muziek is een feest, in alle talen en alle culturen.

Samen dansen - 10u - 12u of 13u - 15u

Heb je zin om Nederlands te oefenen op een leuke manier? Samen met een dansdocent ga je op zoek naar verhalen en ontmoetingen. We spelen met taal en beweging. Van bewegen komen we tot dansen. Soms alleen, beter nog samen in groep. En dat in eenvoudig Nederlands.

Schilderen - 10u - 12u of 13u - 15u

We gaan schilderen. Kleuren, vormen, composities… Je verkent technieken op een speelse manier. Ook zonder ervaring kan je daarbij tot leuke resultaten komen. We werken soms alleen, soms samen met de groep. We gebruiken foto’s, voorwerpen om naar te kijken of onze eigen fantasie. En dat in eenvoudig Nederlands.

Vanaf niveau 2.1*

Theater spelen - 10u - 12u of 13u - 15u

We vertrekken van verhalen en ervaringen in de klas. Daarmee gaan we samen spelen, met gebaren en bewegingen, met fantasie en onze stem. Verhalen komen tot leven in het theater. En dat in eenvoudig Nederlands.

Vanaf niveau 2.2*

Verhalen schrijven - 10u - 12u of 13u - 15u

Schrijven in je nieuwe taal. Het is niet moeilijk. Ken je dat? Je leest een verhaal en je kan niet meer stoppen. Je móét gewoon weten hoe het verder gaat. Hoe werkt dat? Wat is het geheim? In deze cursus hou jij de pen vast. Je kiest een kort verhaal en maakt het zo boeiend als mogelijk.

*Niveau Nederlands spreken

PRAKTISCH

Prijs: € 5 per deelnemer

Inschrijven via saskia@wisper.be

Datum bericht ma 20 maart '23