Rashif El Kaoui

Rashif El Kaoui studeerde in 2014 af als Master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en is sindsdien acteur, audio-maker en schrijver. In 2016 won hij de El Hizjra Literatuurprijs in de categorie proza. In 2018 verscheen ‘Oprecht Kwetsbaar’ in de reeks Karakters van de UGent en TAZ, een fictief essay over moraliteit, identiteit en perceptie. Als columnist voor de Standaard en Knack schrijft hij opiniestukken over maatschappelijke ‘hot buttons’.

Hij maakt deel uit van het vernieuwde open ensemble van KVS, waar hij reeds speelde in verschillende voorstellingen.

Als acteur wisselt hij af tussen ‘klassieke’ grote zaal producties en kleinere meer sociaal geëngageerde projecten als ‘Een Jihad van liefde’ (Rataplan) of ‘Bij de buren’, een voorleesvoorstelling voor kinderen uit kansarme gezinnen, waarbij de acteurs letterlijk bij gezinnen thuis performen.

Als maker werkte hij onder meer voor cultuurhuis de Monty in Antwerpen en Theater Zuidplein in Rotterdam. Zijn eigen werk gaat vaak uit van co-creatie met je publiek/doelgroep en het bewandelen van de lijn tussen realiteit, fictie en publieksbetrokkenheid.

Foto: Ahmet Polat