© Bart Heleven

Abstract schilderen: try-out voor absolute beginners

Start ma 1 juli '24
10:00 - 13:00

4 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 98
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Nooit meer wachtlijst? Abonneer je op onze nieuwsbrief en schrijf als eerste in voor nieuwe cursussen. Of klik hier voor gelijkaardige workshops!

Altijd al willen schilderen, maar niet zeker of het iets voor jou is? Welkom!

Duik mee in de wereld van abstractie, en ontdek dat de uitspraak 'dat kan het kleinste kind ook' een kwestie is van makkelijker gezegd dan gedaan. Abstractie is een hele taal op zich en dat laten we je tijdens deze minireeks op een actieve manier ontdekken. Je maakt kennis met het spel tussen kleur, vorm en compositie, tussen toeval omarmen en bewust kiezen.

En wist je dat er ontzettend veel manieren zijn om tot een abstract schilderij te komen? We kunnen vertrekken vanuit een techniek (manieren waarop verf kan worden aangebracht), vanuit bestaande beelden (foto’s, schilderijen en vlekken), vanuit verbeelding of vanuit de beeldelementen (compositie, beweging, vorm, ritme, schriftuur en kleur).

We verkennen verschillende van deze manieren en zoeken naar de kracht in een abstract werk. Het accent ligt niet op afgewerkte stukken, wel op onderzoek en uitproberen. Ook samen reflecteren over onze experimenten is een belangrijk element in deze cursus. En je zult zien: ook als beginnend schilder laat je al snel verrassende resultaten ontstaan!

Praktisch

Breng liefst een eigen schort of werkhemd mee. Al het materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen.

Voorkennis

Niveau 0: dit is een korte kennismaking voor absolute beginners waarbij je ontdekt of het schilderen iets voor jou is. Geen voorkennis nodig!

Sessies

  • ma 1 juli '24
    10:00 - 13:00
    OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
  • di 2 juli '24
    10:00 - 13:00
    OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
  • do 4 juli '24
    10:00 - 13:00
    OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
  • vr 5 juli '24
    10:00 - 13:00
    OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

  • OPEK Vaartkom 4
    3000 Leuven Toon op kaart

    Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

    Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

Prijs

Begeleiding

Svelte Thys

Svelte is een schilder die wandelt of een wandelaar die schildert. Als een kip die ijsberen kan,…
Meer over Svelte Thys