© Bart Heleven

[door u gekozen] Kleur en verf voor beginners

Start za 29 juni '24
10:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 42
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Nooit meer wachtlijst? Abonneer je op onze nieuwsbrief en schrijf als eerste in voor nieuwe cursussen. Of klik hier voor gelijkaardige workshops!

Door u gekozen?! Jazeker. Enfin, misschien niet door u specifiek, maar deze cursus kwam wel als winnaar uit de bus toen we jullie bij het samenstellen van de zomerprogrammatie lieten kiezen tussen verschillende opties. Volgende keer meestemmen? Volg ons op insta!

Altijd al willen schilderen, maar niet zeker of het iets voor jou is? Kom het ontdekken in deze cursus van één dag!

Je experimenteert met meerdere basistechnieken van het schilderen (kleuren mengen, schildertoetsen en compositie), maar de focus ligt op kleuren en de vele mogelijkheden ervan. Kleuren kunnen fel en schreeuwerig zijn of eerder zacht en subtiel. In combinatie met elkaar worden kleuren levendig of harmonieus of roepen ze een specifieke sfeer op.

Kleuren kunnen een verhaal vertellen of een gevoel van ruimtelijkheid oproepen. En de overgangen tussen kleuren kunnen bruusk en abrupt zijn ... Of net zo geleidelijk dat je niet weet waar de ene kleur ophoudt en de andere begint.

We gaan op een niet-technische manier te werk: op klein en groter formaat, in groep én individueel. We werken veelal abstract, maar doen zeker ook voorzichtige figuratieve pogingen. Het accent ligt niet op afgewerkte stukken, wel op onderzoek en uitproberen.

Na deze dag is het mysterie van kleur een tikje minder geheimzinnig, maar des te aanlokkelijker om verder te onderzoeken!

Praktisch

Breng liefst een eigen schort of werkhemd mee. Al het materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen.

Voorkennis

Niveau 0: dit is een korte kennismaking waarbij je ontdekt of
het iets voor jou is. Voor deelnemer die nog nooit of nog maar heel weinig geschilderd hebben!

Sessies

  • za 29 juni '24
    10:00 - 16:00
    OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

  • OPEK Vaartkom 4
    3000 Leuven Toon op kaart

    Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

    Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

Prijs

Begeleiding

Marissa Van Mourik

Marissa is stafmedewerker beeldende kunst. Ze studeerde Fotografie en Schilderkunst aan o.a. Sint…
Meer over Marissa Van Mourik