Durbuy

Onze uitvalsbasis in Durbuy is Gite Le Beaujeu, waar we slapen en ontbijten. Overdag werken en eten we in de prachtige opnamestudio's van Durbuy Music. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over je vakantiecursus op beide plekken!

Durbuy Music (muziekstudio's)
Vévî Gaime 10
6940 Durbuy
www.durbuymusic.com

Gite ‘Le Beaujeu’ (verblijf)
Place de Beaujeu 3
6940 Durbuy
https://www.la-passerelle.be/nl/gite-le-beaujeu/beschrijving

1. ALLES OVER JE REIS

Je organiseert zelf je heen- en terugrit. We komen spreken af in Le Beaujeu en maken 3 volle dagen de uitstap naar Durbuy Music. Dit kan te voet (15min) of met de auto. Persoonlijke instrumenten, versterkers en ander materiaal kunnen in Durbuy Music blijven. Er is ook heel wat materiaal standaard aanwezig in de studio’s. Zo hoef je bijvoorbeeld zeker geen drumstel heen en weer te sleuren.

1. Het openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde station is Bomal/Barvaux. Lift nodig van het station tot in Durbuy? Kijk even of er een plekje vrij is in één van de auto's op het carpoolforum en contacteer de chauffeur om te vragen of die je aan het station kan oppikken!

2. Samen kostendelend reizen met de auto

Je kan met mededeelnemers afspreken om kostendelend samen te reizen via ons carpoolforum. De prijs die je als passagier betaalt, spreek je onderling af. Durbuy bevindt zich op ongeveer 1u30 rijden van Brussel.

Opgelet: met het forum geeft WISPER de mogelijkheid om af te spreken om te carpoolen, maar geen enkele garantie dat iedereen ook een plekje vindt. De doeltreffendheid van dit forum hangt immers af van het aantal chauffeurs die reizigers willen meenemen.

2. ALLES OVER DE VERBLIJFPLAATS

1. Onthaal en afsluiting

Je bent welkom op maandag vanaf 17u in de Gite om je te installeren. De cursusbegeleider zorgt voor het onthaal, de kamerverdeling en andere praktische hulp.

De kamerverdeling gebeurt op basis van de volgorde waarin de inschrijvingen bij ons binnenkomen, dus niet op basis van gender. We houden uiteraard wel rekening met speciale wensen die werden meegegeven als opmerking bij inschrijving.

Het eerste maal van de week wordt op maandagavond om 19u geserveerd. De eerste sessie start die avond om 20u. We checken uit op vrijdagmorgen, daarna is nog een middagmaal voorzien in het studiocomplex. We sluiten af met een klein bezoekje aan Durbuy.

2. Maaltijden

Elke ochtend is er een Frans ontbijt in de Gite: stokbrood, confituur, yoghurt en muesli. Dus geen kaas, vlees of fruit. Wens je dat graag bij je ontbijt, dan kan je inkopen doen in één van de warenhuizen van Durbuy. Lunch en avondmaal wordt voorzien door de catering van Durbuy Music.

Eet je vegetarisch, glutenvrij of lactosevrij? Daar kan de catering rekening mee houden. Vermeld dit wel zeker als opmerking bij je inschrijving of stuur zo snel mogelijk een mailtje naar charlotte@wisper.be

Volg je een ander specifiek dieet? Dan vragen we je om je eigen 'basispakket' mee te brengen.

3. De kamers

Lakens en handdoeken zijn voorzien. De kamerdeuren zelf gaan niet op slot. Neem zelf verantwoordelijkheid voor je waardevolle spullen.

4. De Gite

Er is een sauna en buitendouche aanwezig. ’s Avonds is er een self-service bar met drank voorzien door WISPER.

Betalen in de bar doe je liefst via payconiq. Voor wie toch liever cash of via overschrijving betaalt, vinden we zeker ter plaatse een oplossing. Ook in de studio’s zelf kan je steeds iets uit de drankenfrigo’s halen, je rekent daarvoor op donderdagavond af bij Durbuy Music.

5. Internet

Er is WIFI zowel in de studio’s als de gite. Hou er rekening mee dat er minder netwerkbereik is rond de studio’s.

6. Wat je zeker nodig hebt

Zwemkleding, zonnecrème, wandelschoenen voor wie de buurt wil verkennen. Muggenspray en eigen EHBO.

7. Durbuy

Hoewel Durbuy een uitgebreid toeristisch aanbod heeft, raden we deelnemers sterk aan om de studiotijd ten volle te benutten, op deze prachtige plek in het groen. Een inspirerende wandeling in de buurt kan zeker. Na afsluit op vrijdag ontspannen we gezamenlijk met een bezoek aan Durbuy.

8. Huisdieren

Huisdieren zijn helaas niet toegelaten op deze cursuslocatie of in de Gite.