© Jorik Breban

Soundlab sessions

Start do 19 oktober '23
19:00 - 22:00

3 sessies

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands/Engels

Je bent helemaal weg van synths, samplers en drumcomputers? Je hebt zelfgemaakte elektronische/experimentele instrumenten of een heus modulair systeem? Je wil hier graag met anderen rond uitproberen en uitwisselen? Welkom in ons gratis soundlab!

In deze sessies werken we met alle soorten elektronische instrumenten, analoog of digitaal. Is jouw instrument je DAW? Evengoed!

Breng je eigen geluidsdrager / instrument mee! WISPER zorgt voor een PA-installatie waarop we iedereen versterken. De insteek van elke bijeenkomst wordt bepaald door de instrumenten en ideeën die aan de start door de deelnemers op tafel worden gelegd.

We gaan voor een alles-kan-alles-mag-vibe onder muzikale bondgenoten waarbij je erop los kan experimenteren met soundscapes, ambient tracks, noise, maar evengoed techno, house, EDM of Hip Hop beats... We gaan op zoek naar klanken en ritmische of melodische motieven in het moment, en laten ze klinken in de ruimte.

Opgelet: dit is géén cursus, maar eerder een jam met elektronische instrumenten! Actief deelnemen en experimenteren staan voorop, docent Reindert is er vooral om alles in goede banen te leiden, en technisch te ondersteunen waar nodig en mogelijk. Iedereen is welkom, en voorkennis is niet vereist! De soundlabs hebben een open sfeer waarin we gewoon leren van elkaar en de muziek.

Praktisch

De soundlab sessions staan los van elkaar. Je bent welkom wanneer je kan, en hoeft niet te verwittigen als je niet kan komen.

Inschrijven is niet verplicht, maar wordt erg geapprecieerd! Nog twijfel of vragen? Stuur een mailtje naar reindert@wisper.be

Voorkennis

Niveau X: voor iedereen die zin heeft om samen (elektronisch) te jammen, met of zonder ervaring. Heb je een nieuw elektronisch instrument gekocht dat je nog niet beheerst? Fantastisch, breng het mee, dan zoeken we het samen uit!

Sessies

 • do 19 oktober '23
  19:00 - 22:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • do 23 november '23
  19:00 - 22:00
  STUK Kunstencentrum - STEK
 • do 14 december '23
  19:00 - 22:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

  Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

 • STUK Kunstencentrum Naamsestraat 96
  3000 Leuven Toon op kaart

  Kom de eerste keer best wat eerder, dan word je ontvangen aan de onthaalbalie in het STUK (trapjes naar beneden). De volgende lessen kan je rechtstreeks naar de cursusruimte.

  Kom zoveel mogelijk met de fiets, te voet of het openbaar vervoer!

  Op www.stuk.be vind je meer info over de bereikbaarheid van deze plek.

Prijs

Begeleiding

Reindert Spanhove

Reindert is onze vaste muziekman in Leuven, kunstenaar, producer en multi-instrumentalist. Hij…
Meer over Reindert Spanhove