© WISPER

Soundlab sessions

Start do 9 februari '23
19:00 - 22:00

3 sessies

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands/Engels

Je bent helemaal weg van synths, samplers en drumcomputers? Je hebt zelfgemaakte elektronische/experimentele instrumenten of een heus modulair systeem? Je wil hier graag met anderen rond uitproberen en uitwisselen? Welkom in ons gratis soundlab!

In deze sessies werken we met alle soorten elektronische instrumenten, analoog of digitaal. Is jouw instrument je DAW? Evengoed!

Je kan daarvoor zelf je eigen klankenmakers meebrengen, maar er is ook altijd basismateriaal beschikbaar om mee te werken. De insteek van elke bijeenkomst wordt bepaald door de instrumenten en ideeën die aan de start door deelnemers en docent op tafel gelegd worden.

We gaan voor een alles-kan-alles-mag-vibe onder muzikale bondgenoten waarbij je erop los kan experimenteren met soundscapes, ambient tracks, noise,... We gaan op zoek naar klanken en ritmische of melodische motieven en sluiten alles op elkaar en op het mengpaneel aan.

Verwacht je niet aan een eenrichtingscursus waarbij de docent als enige input geeft! In het soundlab staan actief deelnemen en experimenteren voorop!

Praktisch

Inschrijven is niet verplicht, maar wel handig. Laat op voorhand wel even weten welk materiaal/instrument je meeneemt aan Reindert, via reindert@wisper.be

Voorkennis

Niveau X: voor iedereen, met of zonder ervaring. Enige voorkennis op je eigen instrument/klankenmaker/DAW/elektronica is wel handig.

Sessies

 • do 9 februari '23
  19:00 - 22:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • do 30 maart '23
  19:00 - 22:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • do 1 juni '23
  19:00 - 22:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

  Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

Prijs

Begeleiding

Reindert Spanhove

Reindert is onze vaste muziekman in Leuven, kunstenaar, producer en multi-instrumentalist. Hij…
Meer over Reindert Spanhove