© Jamaal Cooks

Crash course fotografie

Start za 7 oktober '23
10:00 - 17:00

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 113
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Voor deze cursus is er een wachtlijst. Klik hier voor gelijkaardige workshops!

Heb je soms het gevoel dat het beeld dat je voor ogen had, niet het beeld is dat je na het afdrukken te zien krijgt op het schermpje van je camera? In deze korte reeks word je begeleid om stapsgewijs de belangrijke knoppen van je camera te leren kennen.

Via speelse groepsopdrachten en korte technische experimenten leer je snel wat de werking is van sluitertijd en ISO, en hoe je de scherptediepte en belichting instelt. Zo ontdek je de artistieke mogelijkheden van de (digitale) fotografie. We werken in het atelier en op locatie in en rond OPEK. We bekijken werk van hedendaagse fotografen en onderzoeken hun werkwijzen én jouw persoonlijke voorkeuren en fascinaties.

Na deze crash course zal de automatische stand van je toestel zich eenzaam voelen, want jij hanteert je camera bewust en doelgericht, in functie van het beeld dat jij wil vastleggen!

Praktisch

Zorg voor je eigen digitaal reflex, systeem, of compactcamera mét lader en usb-kabeltje. Breng indien mogelijk je eigen laptop mee om de beelden in te laden. WISPER kan een laptop ter beschikking stellen voor wie geen heeft. Laat het in dat geval weten aan jeroen@wisper.be

Voorkennis

Niveau 0-1: dit is een korte kennismaking waarbij je ontdekt of het iets voor jou is. Geen voorkennis nodig!

Sessies

 • za 7 oktober '23
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • za 21 oktober '23
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

  Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

Prijs

Begeleiding

Iris Verhoeyen

Iris Verhoeyen studeerde fotografie aan La Cambre in Brussel. Ze heeft jarenlange ervaring als…
Meer over Iris Verhoeyen