Interview

Dennis Amsters

Dennis is gepassioneerd zanger, stemacteur, grafisch designer, schrijver en praatgraag. Wanneer hij niet op zijn job op communicatiebureau Absoluut zit, is hij bezig met zijn stem. Hij zingt pop, jazz, punk, akoestisch en a capella. En als het eens geen zang is, leent hij zijn stem aan audioverhalen, games en promo's. Zijn stage name: Dennis Day. Zijn levensmotto: "Speak to be heard." Wij luisteren! ​

BLOG | Dennis Amsters

/ hoe kwam WISPER op jouw pad?
Ik woon op 10 minuten wandelen van OPEK in Leuven. Een paar jaar geleden kwam ik thuis en toonde mijn broer mij een advertentie voor het CLOSE Festival (het jaarlijkse a capella festival van WISPER, nvdr). Een heel a capella aanbod op één dag, zo dicht bij huis, dat kon ik niet weerstaan. Ik schreef me direct in voor twee workshops op het festival - het zouden de eersten in een rijtje van véél WISPER-cursussen worden.

/ wat is een cursus-highlight voor jou?
Ons optreden van CLOSE Studio tijdens CLOSE Festival 2019. Het was niet mijn eerste performance, maar wel een héél memorabele. Wekenlang repeteren met een toffe groep, een fijn repertoire en Magalie Gelin als dirigente. Dat kon niet anders dan geweldig worden. En dat was het ook!

/ welk moment was een uitdaging?
MIjn eerste podiumoptreden op de WISPER presentatiedagen. Ik had al wel veel zangervaring voor die cursus, maar dat was de eerste keer dat ik in groep zong. En dan nog eens met een live performance als eindresultaat ... Je kan je inbeelden dat dat heel wat zenuwen heeft opgeleverd. Gelukkig heb ik er mij ook heel erg mee geamuseerd. En sindsdien zing ik ook steeds liever in groep!

/ welke Wisperling is een inspiratie voor je?
Er zitten bij WISPER twee mensen die ik erg bewonder: Bart Callebaut en Magalie Gelin. Enorm enthousiaste mensen die druipen van de energie en hun cursussen helemaal vullen met de passie voor muziek. Ik volg nu nog steeds cursussen bij Bart en Magalie is muzikaal begeleidster bij het showkoor waar ik lid van ben, Amuse.

Datum bericht vr 18 december '20