Interview

Marlies Verreydt

Ze werkt als publiekswerker in M-Museum Leuven en maakt regelmatig een tussenstop in OPEK om creatief bij te tanken. In het dagelijks leven wordt ze blij van onverwacht mooie composities op haar pad, zoals de vormgeving van een blikje "sardienen in eigen nat" of lepeltje-lepeltje gerangschikte courgettes in het groentevak.

BLOG | Marlies Verreydt
© Andy Merregaert

/ wat is jouw link met de kunsten?
Bij M-Museum is het mijn job als publiekswerker om de brug te maken tussen beeldende kunst en een breed publiek. Maar af en toe heb ik er ook wel nood aan om voor mezelf een brug te maken en actief aan de slag te gaan met beeld, muziek of tekst. Creativiteit bijtanken is gewoon van levensbelang! Ik woon en werk al een tijdje in Leuven en ben heel blij met alle leuke, creatieve hotspots die er als paddenstoelen uit de grond rijzen en toch mooi blenden met hun omgeving.

/ hoe ben je bij WISPER aanbeland?
In de periode waarin OPEK nog volop in transitie was, kwam ik er elke week als begeleider van Bazart. Ik herinner me dat ik altijd hoopte dat de deur van het atelier openstond als ik naar de rotonde liep want een atelierruimte is gewoon een magische plek: daar ontstaan verhalen en beelden. Uiteraard wilde ik daar dan ook zelf aan de slag gaan en proeven van de cursussen van WISPER. Ik ben zo in enkele beeldcursussen gerold, maar ook van de muziekcursussen en een traject voor leerkrachten heb ik mogen proeven.

/ wat is voor jou een onvergetelijk cursusmoment?
Rode draad doorheen alle cursussen die ik al heb gevolgd, is het enthousiasme en de bezieling van de docenten. Dat werkt heel aanstekelijk, en dat heb je ook wel nodig als je op een dinsdagavond na het werk artistiek wil losgehen. Het moment waarop een docent een groep in een flow krijgt, vind ik altijd heel bijzonder. Ik heb zelf een opleiding kunstwetenschappen en leerkracht achter de rug en binnenkort start ik bij WISPER met de cursus LUX kunsteducatief begeleiden. Ik kijk er heel erg naar uit om ook verder te wroeten in mijn eigen creatief proces.

/ wat vind jij de grootste uitdaging tijdens de cursussen?
Hoe ouder ik word, hoe moeilijker het precies wordt om 'gewoon' te tekenen, schrijven, zingen ... WISPER biedt een goed tegengewicht voor productgericht kunst beleven door volop in te zetten op het plezier van het proberen, maken en uitwisselen.

Datum bericht di 15 december '20