Interview

Jan Van Eijgen

Jan is assistent oogziekten in het UZ Leuven en verwoed liefhebber van parket en kamerplanten. Naar eigen zeggen echter overleeft zelfs een cactus het niet bij hem thuis, dus houdt hij zich liever bezig met de materialen in ons beeldatelier. Zijn remedie tegen elk baalmoment: de song Malambo nr. 1 van Yma Sumac op maximumvolume uit de speakers.

BLOG | Jan Van Eijgen

/ hoe kwam je bij WISPER terecht?
Mijn kotgenote Anneleen, studente architectuur, en ik zochten een cursus naaktmodeltekenen. De naakte anatomie en natuurlijke lijn lagen op het kruispunt van onze interesses en zo belandden we allebei op onze eerste WISPER-cursus. Sindsdien ben ik fan. Tijdens de cursussen kom je ook zoveel verschillende mensen tegen!

/ welk cursusmoment vergeet je nooit?
Tijdens de cursus textieldruk was de drukpers vaak bezet. In plaats van gefrustreerd te gaan zitten wachten, besloten we om de creatievere toer op te gaan. En stonden we plots textiel te drukken met behulp van de vloer, een plankje, mijn grote schoenmaat en een grote sprong.

/ wat was een grote uitdaging voor jou?
Op tijd komen. Elke donderdag was het rushen op de fiets om mijn vertraging aanvaardbaar te houden. Goed voor een piek in mijn dagelijkse portie stress waarna de ommekeer wel des te meer deugd deed!

/ wat had je niet verwacht van de cursus?
De kalmte van de groep. Ik kom bezweet, te laat en compleet opgedraaid toe en iedereen zat daar dan steeds vriendelijk, kalm en gefocust aan zijn eigen projectje te werken. De sereniteit in de vrijheid die het atelier biedt, is haast ontroerend.

Datum bericht do 17 december '20