Anna Svetlitskaya

Anna Svetlitskaya ontdekte contactimprovisatie in 2004. In die tijd studeerde ze Godsdienstwetenschappen aan de universiteit en probeerde ze verschillende bewegingspraktijken uit, zoals yoga, chi gong, Bothmer beweging, euritmie en plastisch theater.

Anna gaf les in een inclusieve klas met kinderen met speciale behoeften en gebruikte meermaals beweging als interactietaal. Zo koos ze er voor om de therapeutische effecten van beweging op professioneel niveau verder te bestuderen. In de afdeling Dans- en Bewegingstherapie behaalde ze haar diploma Creatieve Dans en Bewegingsontwikkeling.

Terwijl ze over de hele wereld bleef reizen en zich in elk land thuis voelde, werd improvisatie haar manier van leven. Anna raakte geïnspireerd door de natuur, kunst en verschillende culturen. Haar bewegingsstijl is het meest beïnvloed door de danstaal van GAGA en de PLAY-FIGHT praktijk.

Sinds 2018 geeft ze les in Contact Improvisatie in België, werkt ze als lichaamstherapeut en coach in ontwikkelingsbeweging, en organiseert ze workshops en masterclasses, ook voor mensen met speciale behoeften.