Anna Khina

Anna Borodikhina, aka Anna Khina, is een spoken word performance artieste, rapper en theatermaker. Met haar persoonlijke en maatschappijkritische teksten wil Anna de mensen laten luisteren naar wat niet wordt gehoord. Haar poëzie brengt haar al 8 jaar lang naar podia in België en Nederland.

Als jongere won ze bij Kunstbende prijzen met haar poëzie en werd ze schooldichter. In 2018 won ze de wedstrijd Violencia met haar spoken word gedichten en muziek. Datzelfde jaar werd ze door VRT NXT gevraagd als inspirerende spreker. In 2021 won ze de Bijou prijs met haar muzikale spoken word theaterstuk. Ze is ook lid van het feministische schrijverscollectief ‘Hyster-X’.

Deze creatieve duizendpoot geeft ondertussen al 5 jaar workshops creatief schrijven en slam poetry aan o.a. VRT, Stad Antwerpen, MOB, Trill vzw en Creatief Schrijven vzw, voor kinderen, jongeren en volwassenen. Als workshopgever en docente wilt ze graag mensen inspireren en stimuleren om hun eigen stem en stijl te vinden binnen de vele mogelijkheden van de kunst van spoken word.