Meer dan cursussen

In het voorjaar van 2019 stampen we bij WISPER in Gent een buurtproject uit de grond: Belleke Trek. Daarbij gaan we op zoek naar verhalen van bewoners uit onze wijk (Sluizeken-Tolhuis-Ham). Samen met theater- en documentairemaakster Laura Vroom gaan we samen met enkele Wisperlingen aan de slag met die verhalen.

In samenwerking met Bijt in je Vrije Tijd plant WISPER regelmatig kennismakingscursussen in met gratis plaatsen voor kansengroepen en ande

De FactorY is een sociaal-artistiek project met een atelierwerking beeldende kunsten in Leuven. Ze verwelkomt mensen die minder gemakkelijk toegang vinden tot het gewone kunstcircuit. De FactorY creëert voor haar deelnemers een aangepaste begeleiding die aanzet om hun creativiteit om te zetten in beeldend werk, en dit in een veilige context en in alle vrijheid.

WISPER gelooft sterk in de maatschappelijke kracht van kunsteducatie en in de kracht van een diverse maatschappij. Zoeken, botsen en vernieuwen: investeren in diversiteit nemen we serieus. Hier lees je meer over ons zoekproces!