MUZIKANT ZOEKT MUZIKANTEN

Waar woorden te kort schieten treedt muziek op als gemeenschappelijke taal. Zo kunnen we de ander over onszelf vertellen of meer nog: bouwen aan een verbindend verhaal van ons allemaal. Daarom zoeken we muzikanten van allerlei pluimage en achtergrond om samen muziek te maken.

Met ‘muzikant zoekt muzikanten’ wil Bart Callebaut, muziekdocent bij WISPER, muzikanten van verschillende achtergronden, culturen en leeftijden met elkaar in verbinding brengen. Het project richt zich in het bijzonder naar deelnemers die minder vlot hun weg vinden naar kunst en (kunst)onderwijs, maar zich graag muzikaal willen ontwikkelen.

Zo werkt het

Alle instrumenten zijn welkom: van saxofoon over gitaar tot oed, derboeka en ukelele! Of misschien gebruik je liever je stem als instrument. Niveau is bovendien niet van tel, zowel beginners als gevorderden krijgen hun plaats in ons bontgekleurd orkest. We starten met improvisatie of met inbreng van de deelnemers. Gaandeweg leggen we ons toe op ons eigen repertoire.

Muzikant zoekt muzikanten & De FactorY

Voor ons eerste muzikale wapenfeit vinden we inspiratie bij De FactorY. In kader van het project MUZIEK creëren ze beeldende kunst rond het thema ‘Muziek in beeldende kunst’. Wij vertalen deze werken naar klanken en akkoorden en zorgen voor een muzikale noot tijdens de vernissage op woensdag 11 december 2019.

Wil je graag aansluiten of zit je nog met een vraag? Stuur dan een mailtje naar bart@wisper.be.