Jotka Bauwens

Jotka Bauwens werd geboren in 1992. Ze ontdekte al snel haar liefde voor theater en dans en volgde sinds haar 6 jaar theaterateliers in de Kopergietery te Gent. Op 15-jarige leeftijd ging ze naar het MUDA waar ze haar middelbaar afmaakte in de studierichting dans. Ze studeerde verder hedendaagse dans aan het conservatorium te Antwerpen en rondde haar studies af met de specifieke lerarenopleiding voor dans in de Singel.

Ze maakte in 2016 haar eerste dansvoorstelling ‘MEIS’ rond het thema gender en seksualiteit en creërde onlangs, samen met Bastiaan Vandendriessche, ‘Mono’, een installatieperformance die o.a. werd getoond in het M-Museum in Leuven. Hiernaast geeft ze les aan de theaterafdeling in de!Kunsthumaniora in Antwerpen en geeft theater/bewegingsateliers aan jongeren bij de Kopergietery in Gent.

Jotka werkt graag vanuit beeld en theatrale landschappen. Expressieve projectie en beeldende fantasie zijn belangrijke uitgangspunten in haar werk. Momenteel toert ze met ‘Boks’, de nieuwe productie van Theater De Spiegel. Samen met Jozefien Mombaerts en Eva Dermul richtte ze dit jaar Tg Pony op. Met hun nieuwe theatergezelschap gaan zij op zoek naar meer beeldend schoons om al dan niet op een scène te brengen.