© Rudy Carlier

WISPERpro | Werkvormen voor verbeelding

Start wo 22 februari '23
10:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 47
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Voor deze cursus is er een wachtlijst. Klik hier voor gelijkaardige workshops!

Je stapt de trein op en ziet daar een handtas met de inhoud wijd verspreid op de grond liggen. In eerste instantie ga je niet kijken naar de compositie, de kleuren en texturen, de toevallige ordening. Je verbindt oorzaak en gevolg. Je denkt aan wat er gebeurd kan zijn. Die vorm van verbeelding hebben we dagelijks nodig.

Veel beeldende activiteiten doen beroep op de fantasie en de vrije verbeelding van de leerling/deelnemer. Om onbevangen en zonder schroom te fantaseren en te verbeelden heb je vertrouwen nodig, én prikkelende opdrachten. In deze WISPERpro leer je gericht opdrachten enten op die specifieke vorm van verbeelden (onverwacht, onlogisch, nieuw). Opdrachten die het verbeelden uitdagen en trainen, op een veel efficiëntere manier dan aanmoedigingen als “alles mag” of “gebruik je fantasie”.

Daar gaat het om: deze dag bespelen we verschillende vormen van verbeelden – we zoeken naar de diversiteit in de beleving van de werkelijkheid, we verbinden uiteenlopende dingen en vullen de lege ruimte in, we keren om, veranderen en zien mogelijkheden, we visualiseren ideeën.

Na deze dag heb je een verzameling strategieën die de verbeelding bij individuen en groepen als vanzelf in gang zetten. De sessie vertrekt vanuit het beeldend domein (tekenen, assembleren, construeren) maar je kan ook meedoen vanuit een andere achter-grond en zelf de vertaling naar jouw domein maken.

Praktisch

Al het materiaal is aanwezig. Een schort is handig. Breng je eigen drank en lunchpakket mee, of koop ter plaatse iets in één van de horecazaken of supermarkt op Dok Noord.

Voorkennis

Voor leerkrachten, docenten of publiekswerkers die werken met/vanuit een beeldende discipline.

Sessies

  • wo 22 februari '23
    10:00 - 17:00
    WISPER Gent - Beeldatelier

Locatie(s)

  • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
    9000 Gent Toon op kaart

    WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het kan nogal een doolhof lijken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

Begeleiding

Liesbet Verschueren

Liesbet is schilder van opleiding en combineert de functie van stafmedewerker beeldende en…
Meer over Liesbet Verschueren