© Rudy Carlier

WISPERpro | Werkvormen voor verbeelding

Start wo 22 februari '23
10:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 47
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Je stapt de trein op en ziet daar een handtas met de inhoud wijd verspreid op de grond liggen. In eerste instantie ga je niet kijken naar de compositie, de kleuren en texturen, de toevallige ordening. Je verbindt oorzaak en gevolg. Je denkt aan wat er gebeurd kan zijn. Die vorm van verbeelding hebben we dagelijks nodig.

Veel beeldende activiteiten doen beroep op de fantasie en de vrije verbeelding van de leerling/deelnemer. Om onbevangen en zonder schroom te fantaseren en te verbeelden heb je vertrouwen nodig, én prikkelende opdrachten. In deze WISPERpro op-leiding leer je gericht opdrachten enten op die specifieke vorm van verbeelden (onverwacht, onlogisch, nieuw). Opdrachten die het verbeelden uitdagen en trainen, op een veel efficiëntere manier dan aanmoedigingen als “alles mag” of “gebruik je fantasie”.

Daar gaat het om: deze dag bespelen we verschillende vormen van verbeelden – we zoeken naar de diversiteit in de beleving van de werkelijkheid, we verbinden uiteenlopende dingen en vullen de lege ruimte in, we keren om, veranderen en zien mogelijkheden, we visualiseren ideeën.

Na deze dag heb je een verzameling strategieën die de verbeelding bij individuen en groepen als vanzelf in gang zetten. De sessie vertrekt vanuit het beeldend domein (tekenen, assembleren, construeren) maar je kan ook meedoen vanuit een andere achter-grond en zelf de vertaling naar jouw domein maken.

+++

VROEGBOEKACTIE: wie op tijd inschrijft, brengt gratis een collega mee:

 • Schrijf je vóór 1 december 2022 in voor een WISPERpro cursus naar keuze, aan het tarief dat op jou van toepassing is (plus, standaard of reductie).
 • Klik in het winkelmandje op "Nog een deelnemer toevoegen voor deze cursus", vul de gegevens van je collega in en kies onderaan het tarief "gratis PRO deelnemer"
 • In het opmerkingenveld vermeld je VROEGBOEKACTIE en de naam van jullie school/organisatie

Praktisch

Al het materiaal is aanwezig. Een schort is handig. Breng je eigen drank en lunchpakket mee, of koop ter plaatse iets in één van de horecazaken of supermarkt op Dok Noord.

Voorkennis

Voor leerkrachten, docenten of publiekswerkers die werken met/vanuit een beeldende discipline.

Sessies

 • wo 22 februari '23
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het kan nogal een doolhof lijken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

 • Plustarief
  € 52 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 47 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 38 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Gratis PRO deelnemer
  Schrijf in vóór 1/12/22 en breng gratis een collega mee

Begeleiding

Liesbet Verschueren

Liesbet is schilder van opleiding en combineert de functie van stafmedewerker beeldende en…
Meer over Liesbet Verschueren