© Rudy Carlier

WISPERpro | Stemvorming en praktijkmateriaal voor zangdocenten

Start vr 24 februari '23
10:00 - 16:00

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 77
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Tijdens deze tweedaagse voor lesgevers benaderen we stemvorming vanuit verschillende invalshoeken: stem en creativiteit (improvisatie & compositie), stemsturing (bewuste én onbewuste technieken), ritmisch stemgebruik vs. harmonisch zingen met groepen, spreek- en zangstem, vaardigheden van een docent (o.a. dirigeren), het gebruik van een loopstation en effecten tijdens zanglessen ...

Je krijgt enerzijds concrete oefenstof en inspiratie om je eigen lessen of vormingssessies actief, actueel én heel muzikaal te ma-ken. Anderzijds krijg je input op methodisch vlak en ontdek je een gestructureerde manier om via muzikale middelen de persoonlijke vaardigheden (stemtechniek, muzikaliteit, creativiteit) van mensen te ontwikkelen. Je maakt kennis met een doelenschema en een didactiek voor zanglessen: zangtechniek, samenzang, experimenteel stemgebruik.

We richten ons ook op specifieke oplossingen die een zangdocent moet kunnen verzinnen, zoals het omgaan met verschillende niveaus binnen één groep of met het ontbreken van techniek. Bij de cursus hoort een uitgeschreven verslag van de oefeningen en methodes.

+++

VROEGBOEKACTIE: wie op tijd inschrijft, brengt gratis een collega mee:

 • Schrijf je vóór 1 december 2022 in voor een WISPERpro cursus naar keuze, aan het tarief dat op jou van toepassing is (plus, standaard of reductie).
 • Klik in het winkelmandje op "Nog een deelnemer toevoegen voor deze cursus", vul de gegevens van je collega in en kies onderaan het tarief "gratis PRO deelnemer"
 • In het opmerkingenveld vermeld je VROEGBOEKACTIE en de naam van jullie school/organisatie

Praktisch

Bespeel je een instrument? Breng dat dan gerust mee.

Voorkennis

Ervaring met stemwerk of zang is wenselijk. Voor iedereen die kinderen, jongeren of volwassenen op een actieve manier wil laten kennismaken met stemvorming en zang: sociaal-cultureel werkers, jeugdwerkers, zangers, muziektherapeuten, zangdocenten, kunsteducatieve begeleiders. Zowel beginnende lesgevers als ervaren begeleiders vinden hun gading in deze workshop.

Sessies

 • vr 24 februari '23
  10:00 - 16:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • za 25 februari '23
  10:00 - 16:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

Prijs

 • Plustarief
  € 85 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 77 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 62 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Gratis PRO deelnemer
  Schrijf in vóór 1/12/22 en breng gratis een collega mee

Begeleiding

Bart Callebaut

Bart Callebaut is al meer dan 30 jaar onze muziekman in Leuven en tevens de bezieler van ons…
Meer over Bart Callebaut