© Rudy Carlier

WISPERpro | Praktijkmateriaal voor theaterdocenten

Start wo 3 april '24
11:00 - 17:00

3 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 124
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Ben je een dramaleerkracht en nieuwsgierig naar hoe je een theaterdoelstelling kan vertalen naar werkvormen? Ben je een begeleider en wil je je dramalessen beter leren opbouwen? Ben je een acteur die intuïtief lesgeeft en op zoek is naar handvaten? Welkom.

Drie dagen lang krijg je concreet praktijkmateriaal aangeboden en leer je op een inventieve manier je eigen theateroefeningen te bedenken. We werken aan de hand van voorbeeldlessen waarin de groep afwisselend deelnemer en docent is en waarbij je dus zelf meespeelt, reflecteert en creëert - alleen of samen met de andere cursisten van deze WISPERpro workshop.

Je ontwikkelt de vaardigheid om een stapsgewijze en logische opbouw van een theaterles te maken. We werken via verschillende invalshoeken aan werkvormen voor theaterdoelstellingen. We besteden aandacht aan jouw manier van lesgeven en je eigen rol als begeleider van een creatief proces.

Nadien kan je onmiddellijk aan de slag met de inspiratie en handgrepen die je tijdens deze opleiding aangereikt werden. Vermeld bij je inschrijving zeker vanuit welke professionele activiteit of achtergrond je deze cursus wil volgen!

Voorkennis

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die input zoekt voor het maken en begeleiden van dramalessen: theaterdocenten, leerkrachten en jeugdwerkers. Een basis in spelen of regisseren is noodzakelijk. Vermeld bij je inschrijving zeker vanuit welke professionele activiteit of achtergrond je deze cursus wil volgen!

Ben je eerder op zoek naar manieren om theater in te zetten als middel bij een persoonsgerichte en/of therapeutische aanpak naar jouw groep toe? Dan is deze cursus wellicht niet wat je zoekt. Bij twijfel, mail joke.cant@wisper.be

Sessies

 • wo 3 april '24
  11:00 - 17:00
  WISPER Gent - Theaterzaal
 • do 4 april '24
  11:00 - 17:00
  WISPER Gent - Theaterzaal
 • vr 5 april '24
  11:00 - 17:00
  WISPER Gent - Theaterzaal

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Kom op tijd en/of lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het is even zoeken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

 • Plustarief
  € 136 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 124 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 99 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 25 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Joke Cant

Joke studeerde aan de Toneelacademie van Maastricht en is verantwoordelijk voor de theatercursussen…
Meer over Joke Cant