© Rudy Carlier

WISPERpro | Praktijkmateriaal voor theaterdocenten

Start wo 6 april '22
11:00 - 17:00

3 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 108
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Drie dagen lang krijg je als theaterdocent concreet praktijkmateriaal aangeboden en leer je op een inventieve manier je eigen theateroefeningen te bedenken. Je ontwikkelt de vaardigheid om een stapsgewijze en logische opbouw van een theaterles te maken. We besteden ook aandacht aan jouw manier van lesgeven en je eigen rol als begeleider van een creatief proces.

We focussen elke dag op een ander aspect: bouwstenen van het theater, sessies ontwikkelen (lesopbouw) en het begeleiden zelf. Nadien kan je onmiddellijk aan de slag met de inspiratie en handgrepen die je tijdens deze driedaagse aangereikt worden.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die input zoekt voor het maken en begeleiden van dramalessen: theaterdocenten, leerkrachten en jeugdwerkers. In deze driedaagse komen zowel lesopbouw, begeleidersstijl als theaterdoelstellingen en –inspiratie aan bod.

VROEGBOEKACTIE: wie op tijd inschrijft, brengt gratis een collega mee! Zo werkt het:

 • Schrijf je vóór 1 december 2021 in voor een WISPERpro cursus naar keuze, aan het tarief dat op jou van toepassing is (plus, standaard of reductie).
 • Klik in het winkelmandje op "Nog een deelnemer toevoegen voor deze cursus", vul de gegevens van je collega in en kies onderaan het tarief "gratis PRO deelnemer"
 • In het opmerkingenveld vermeld je VROEGBOEKACTIE en de naam van jullie school/organisatie.

Voorkennis

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die input zoekt voor het maken en begeleiden van dramalessen: theaterdocenten, leerkrachten en jeugdwerkers. In deze driedaagse komen zowel lesopbouw, begeleidersstijl als theaterdoelstellingen en –inspiratie aan bod. Ben je eerder op zoek naar manieren om theater in te zetten als middel bij een persoonsgerichte en/of therapeutische aanpak naar jouw groep toe? Dan is deze cursus wellicht niet wat je zoekt. Bij twijfel, mail eva@wisper.be

Sessies

 • wo 6 april '22
  11:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • do 7 april '22
  11:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • vr 8 april '22
  11:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

Prijs

 • Plustarief
  € 119 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 108 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 86 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Eva De Mulder

Eva De Mulder studeerde aan de Toneelacademie van Maastricht. Ze programmeert onze theatercursussen…
Meer over Eva De Mulder