© Rudy Carlier

WISPERpro | Muzieklessen maken en geven

Start do 11 april '24
10:00 - 17:00

3 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 148
Alle tarieven

Waar Noordpoort
Dambruggestraat 336
2060 Antwerpen

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Je wil jouw groep op een actieve manier laten kennismaken met muziek of je wil muziek inzetten als middel om de creativiteit te boosten in jouw (les)praktijk? Welkom op deze intensieve driedaagse waarin de verschillende aspecten van muziekbegeleiding belicht worden.

We besteden aandacht aan zingen, muziek maken (instrument en samenspel) en percussie in groep. We kijken naar improvisatie en compositie en de vaardigheden van een muziekbegeleider. Ook het maken van muziekopnames (met de computer) komen aan bod!

Verwacht input op twee vlakken. Ten eerste krijg je concrete oefenstof aangereikt: inspiratie om je eigen lessen of vormingssessies actief, muzikaal en actueel te maken. Ten tweede werken we rond methode: een gestructureerde manier om via muzikale middelen de persoonlijke vaardigheden van mensen te ontwikkelen en hun muzikaliteit en creativiteit te vergroten. Je maakt kennis met een doelenschema en een didactiek voor muziekeducatie.

Bij de cursus hoort ook een uitgeschreven verslag van de oefeningen en methodes.

Verwacht geen theoretische uiteenzettingen: muziek staat centraal! We richten ons vooral op specifieke situaties en vragen waarmee je als muziekbegeleider geconfronteerd wordt: musiceren zonder techniek, creatieprocessen begeleiden van inspiratie tot muzikaal product, omgaan met tegenstellingen (pop vs. klassiek, jong vs. oud, akoestisch vs. elektrisch, commercieel vs. traditioneel). Daarbij staan we ook stil bij muzikale ontwikkeling bij verschillende leeftijden en doelgroepen.

De uitwisseling van de ervaringen onder de deelnemers is een wezenlijk onderdeel van deze WISPERpro. Ervaren, uitproberen, reflecteren: de ideale mix voor de muziekbegeleider!

+++

VROEGBOEKACTIE: wie op tijd inschrijft, brengt gratis een collega mee:

 • Schrijf je vóór 1 december 2023 in voor een WISPERpro cursus naar keuze, aan het tarief dat op jou van toepassing is (plus, standaard of reductie).
 • Klik in het winkelmandje op "Nog een deelnemer toevoegen voor deze cursus", vul de gegevens van je collega in en kies onderaan het tarief "gratis PRO deelnemer"
 • In het opmerkingenveld vermeld je VROEGBOEKACTIE en de naam van jullie school/organisatie

Praktisch

WISPER beschikt over een piano en allerlei percussie-instrumenten. Bespeel je een ander instrument, vermeld dit dan bij inschrijving en breng het gerust mee!

Voorkennis

Voor iedereen die kinderen, jongeren of volwassenen op een actieve manier wil laten kennismaken met muziek: sociaal-cultureel werkers, jeugdwerkers, muzikanten, muziektherapeuten, leerkrachten muziek, kunsteducatieve begeleiders. Verrijkend voor zowel beginnende lesgevers (die een goede start willen nemen bij hun eerste stappen in het werkveld) als ervaren begeleiders (die nieuwe input en inspiratie zoeken)!

Sessies

 • do 11 april '24
  10:00 - 17:00
  Noordpoort - Theaterzaal
 • vr 12 april '24
  10:00 - 17:00
  Noordpoort - Theaterzaal
 • za 13 april '24
  10:00 - 17:00
  Noordpoort - Theaterzaal

Locatie(s)

Prijs

 • Plustarief
  € 163 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 148 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 118 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Gratis PRO deelnemer
  Schrijf in vóór 1/12/23 en breng gratis een collega mee

Begeleiding

Bart Callebaut

Bart Callebaut was meer dan 30 jaar onze muziekman in Leuven en tevens de bezieler van ons…
Meer over Bart Callebaut